eethoek inrichten

3 x tips voor een sfeervolle inrichting van je eethoek


De eethoek is een belangrijk onderdeel van de inrichting van je huis. En in sommige huishoudens is het dé plek waar men het meeste zit. Want een eethoek hoeft niet alleen gebruikt te worden voor het avondeten natuurlijk. Steeds meer mensen werken tegenwoordig thuis en bij gebrek aan kantoor aan huis werk je waarschijnlijk toch het lekkerste op een fijne stoel aan een tafel. En daar leent de eethoek zich dan ook prima voor. Maar ook spelletjes of teken- en knutselactiviteiten met de kinderen worden er vaak gedaan. Het inrichten van je eethoek is dus ontzettend belangrijk en kan een leuke manier zijn om je persoonlijke stijl uit te drukken. Als je op zoek bent naar manieren om een sfeervollere ruimte te creëren, zijn hier drie tips om je op weg te helpen.

De meubels

De meubels in je eethoek zijn uiteraard ontzettend bepalend voor de sfeer. Een goed gekozen eettafel in combinatie met mooie comfortabele stoelen zijn dé basis voor een sfeervolle eethoek. Comfort en stijl komen hier samen. De meubels die je kiest zijn natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van je gezin. Want als je met z’n tweeën woont, ga je misschien voor een compacte vierkante of ronde tafel met vier stoelen. Maar heb je een groot gezin? Dan wil je een lange tafel waar genoeg stoelen aangeschoven kunnen worden. Of misschien ben je een kersverse ouder en staat de kinderstoel aan de eettafel. Zonder dat je het doorhebt gebeuren de meest magische en bijzondere momenten vaak gewoon aan de eettafel. 

De verlichting

Eén andere manier om sfeer toe te voegen aan je eethoek, is door verlichting. De juiste verlichting is ontzettend belangrijk in je eethoek. Je hebt daar namelijk twee soorten verlichting nodig. Taakverlichting én sfeerverlichting. Taakverlichting heb je nodig omdat een eettafel vaak een plek is waar je soms werkt, dus ook nog even je administratie doet of waar je kinderen hun huiswerk maken. Dan wil je goede felle verlichting hebben, zodat je alles goed kan zien. Maar ook sfeerverlichting is noodzakelijk voor de avond tijdens een gezellig diner of voor het ontbijt op een vroege ochtend tijdens donkere dagen. Kaarsen zijn ook altijd een populaire keuze voor de eethoek, zo creëer je een beetje extra licht en het doet ook nog wat voor de aankleding.

De accessoires

Kies tafellinnen, serviesgoed en andere accessoires in kleuren die bij je algemene stijl passen. Je kunt ook experimenteren met verschillende texturen om het geheel wat interessanter te maken. 

Maar vergeet ook de kracht van bloemen en planten niet. Een grote kamerplant kan echt een toevoeging zijn voor je eethoek. Maar ook een stijlvolle vaas met mooie gekleurde verse veldbloemen erin kan ontzettend sfeervol staan. Daarnaast is het ook gewoon leuk om één keer per week naar de markt of de bloemenzaak te gaan om een nieuwe bos uit te zoeken! En heb je daar geen zin in? Dan kun je natuurlijk altijd nog een bloemenabonnement nemen. Ben je toch niet zo van de verse bloemen dan zijn er tegenwoordig ook prachtige nepbloemen te koop.

Met deze tips ben je goed op weg om een eethoek te creëren die zowel stijlvol als sfeervol is, waar je een fijne tijd kan doorbrengen en mooie herinneringen kan maken. Veel succes!

You may also like

Comments are closed here.