bescherm tuinmeubelen

Zo zorg je dat je tuinmeubilair goed de winter door komt


Dus je hebt geïnvesteerd in tuinmeubilair. Super goed! Maar nu komt de winter eraan en weet je niet goed wat je ermee aan moet. Onstuimig winterweer kan grote schade aanrichten aan je tuinmeubilair, wat je gelukkig voor een groot deel tegen kunt gaan door het gebruik van een beschermhoes loungeset. We vroegen enkele experts om tips wat te doen met het tuinmeubilair in de winter. Hieronder lees je wat zij hierover te zeggen hebben.

We hebben allemaal de schadelijke effecten gezien die barre weersomstandigheden kunnen hebben op tuinmeubilair als ze niet worden beschermd, vooral tijdens de wintermaanden. Gloednieuw meubilair kan er in slechts één winterseizoen 10 jaar ouder uitzien. Het is niet ongebruikelijk om metalen te zien roesten, vlechtwerk te zien ontrafelen, hout te splijten en kunststoffen te zien barsten omdat ze onbeschermd zijn.

Hieronder vind je enkele opties voor wat te doen met terras, buitenkeuken en terrasmeubilair in de winter, zodat je er nog vele jaren van kunt genieten en het niet naar een paar winters weggegooid kan worden.

Verplaats tuinmeubilair naar een garage, schuur of opslagruimte

Het beste is om je tuinmeubilair naar binnen te brengen. Als de opslagruimte beperkt is, stapel de meubels dan op elkaar om de ruimte optimaal te benutten. Als je geen ruimte hebt om het in of rond je huis op te slaan, raden we aan om een ​​opslagruimte te huren. Ja, dit is een extra uitgave. Maar je hebt al geld uitgegeven aan de tuinmeubelen en je wilt er komend seizoen van blijven genieten, dus het kan de investering zeker waard zijn.

Gebruik individuele hoezen om tuinmeubilair te beschermen

Als je geen tuinmeubilair naar binnen kunt brengen, kun je er ook voor kiezen om te investeren in hoezen voor tuinmeubilair. Er zijn veel geweldige opties in verschillende maten. Covers zijn los verkrijgbaar, dus voor elk meubelstuk apart, maar je kunt ook kiezen voor een tuinmeubelhoes waar alles onder past! Controleer de hoezen regelmatig om er zeker van te zijn dat ze de hele winter goed op je meubels blijven zitten. Borstel sneeuw, ijs en puin weg wanneer het zich ophoopt.

Bedek tuinmeubilair met zeilen

Dekzeilen zijn een goedkopere optie dan hoezen om tuinmeubilair te beschermen. Zoek naar stevige plastic zeilen, zoals waterdicht zeildoek, online of bij de plaatselijke bouwmarkt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Veel zeilen hebben doorvoergaten waardoor ze gemakkelijk over meubels kunnen worden vastgemaakt. Om je zeil vast te maken, raden we aan om elastiek of touw aan om de bodem rond het meubilair te spannen. Plaats het zeildoek over het stuk, wikkel de zijkanten en trek de bodem aan zodat je vocht zoveel mogelijk buiten houdt. Zorg voor wat ventilatie onder het meubel om schimmel en meeldauw te voorkomen.

Breng de kussens naar binnen

Als je in een klimaat leeft waar de temperatuur onder het vriespunt zakt zoals in Nederland, is het altijd het beste om de kussens voor de winter naar binnen te halen. Het meubilair kan buiten blijven staan, overdekt. Eenmaal binnen, als de kussenhoezen afneembaar zijn, maak ze dan schoon zoals aanbevolen op het label. Zorg er in ieder geval voor dat de kussens helemaal droog zijn en verpak ze dan in dozen of plastic zakken als je ze opbergt.

Wat als je je tuinmeubilair de hele winter onbeschermd buiten laat staan?

Als je van plan bent jouw meubels het hele jaar door onbeschermd buiten te laten staan, zul je het volgende seizoen waarschijnlijk wat tijd moeten besteden aan schoonmaken, roest verwijderen, opnieuw afdichten en/of opnieuw schilderen. Het is beter om nu voorzorgsmaatregelen te nemen en jezelf in het voorjaar deze tijd en moeite te besparen.

You may also like

Comments are closed here.