Nieuwe erfafscheiding plaatsen? Wat dacht je van een schutting?


Als je een nieuwe erfafscheiding wilt plaatsen dan heb je veel verschillende mogelijkheden. Je kunt een natuurlijke erfafscheiding plaatsen van coniferen zoals we best veel zien, maar ook een hek, die dan weer verkrijgbaar zijn in alle soorten en maten. Ook populair is een schutting. Een schutting is een betrouwbare erfafscheiding, waarbij je gewaarborgd bent van privacy. Afhankelijk van de soort schutting je kiest kun je een schutting ook functioneel gebruiken door er bloempotten of accessoires aan te hangen. Er zijn wel verschillende soorten schuttingen waar je uit moet kiezen bij een schutting kopen.

schuttingen

Houten schutting

Een houten schutting is de meest geplaatste schutting. Hout is een natuurlijk materiaal en geeft daarom een warme uitstraling. Ook kun je kiezen uit talloze houtsoorten, van zeer duurzaam hardhout tot houtsoorten die minder lang meegaan. Daarnaast is hout enorm veelzijdig en gemakkelijk bewerkbaar. Je kunt een schutting plaatsen die je kant en klaar gekocht hebt, maar als je een beetje handig bent kun je ook zelf een schutting van hout ontwerpen en in elkaar zetten. Als je een hardhouten schutting neemt dan heb je er nagenoeg geen onderhoud aan en de schutting gaat minimaal 25 jaar mee. Daarentegen kun je een schutting ook in elke denkbare kleur schilderen of aflakken.

Betonnen schutting

Met een betonnen schutting heb je een robuuste erfafscheiding dat geluiden en wind goed tegenhoud. Het is een kwestie van smaak, maar velen vinden een betonnen schutting kil en missen de sfeer die een schutting van hout wel heeft. Een betonnen schutting is dan wel erg duurzaam en met betonverf kun je de schutting ook een mooi kleurtje geven, zodat je geen last hebt van die saaie grijze betonkleur.

Draadafsluiting

Een draadafsluiting wordt ook veel gebruikt als erfafscheiding, maar meestal weer niet in een tuin waar je privacy wenst. Een draadafsluiting bestaat namelijk uit een hek met draden en je kunt de buren dus zien. Het houdt ook geen geluid en tocht tegen. Heb je een gedeelte erfafscheiding nodig zodat bijvoorbeeld huisdieren niet naar de buren lopen, dan is dit voldoende.

Kunststof schutting

De kunststof schutting is met een grote opmars bezig en wordt ook populairder. Het voordeel van kunststof is dat het gemakkelijk te plaatsen is, licht in gewicht en verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren. Ook is een kunststof schutting vaak gemaakt uit gerecycled materiaal zodat het ook nog eens milieuvriendelijk is. Een composiet schutting is half van kunststof en half van houtvezels. Zo heb je toch een beetje een houten schutting, maar met de voordelen van een kunststof schutting.

Wil je een schutting kopen houdt dan vooral rekening met je eigen wensen en eisen en baseer daar je keuze op.

schutting kopen

You may also like

Comments are closed here.