optimaal ontspannen thuis

Zo kun je thuis optimaal ontspannen


Als je een drukke werkdag hebt gehad, bestaat er niets fijners dan dat je thuis optimaal kunt ontspannen. Met deze zeven tips lukt dat optimaal.

  1. Isoleer de ramen

Door ramen kan veel geluid binnenkomen. Als je simpelweg een laagje gas tussen dubbelglas laat aanbrengen, kunnen je ramen fungeren als een geluidsbarrière tussen je huis en de buitenwereld. Zo zorgen geïsoleerde ramen voor de rust om optimaal te kunnen ontspannen.

  1. Zorg voor privacy

Privacy is ook een belangrijke voorwaarde om te kunnen ontspannen. Je wil niet dat je buren je zien als je na urenlange zware lichamelijke arbeid of de hele dag op een scherm staren eindelijk op de bank neerploft en je voeten omhoog legt. Zorg voor goede raambekleding die daglicht doorlaat en tegelijkertijd voor privacy zorgt. Gordijnen die tot op de grond handen, bieden niet alleen privacy. Ze geven ook een gevoel van geborgenheid. Dat helpt om te ontspannen.

  1. Neem een huisdier

Knuffelen met onze harige vriend zorgt voor ultieme ontspanning. Na een slechte dag thuiskomen en je pup of kat in je armen sluiten, werkt direct troostend. Dat kan natuurlijk ook een minder aaibaar dier zijn. Ook het kijken naar vissen werkt al rustgevend.

  1. Haard of kachel

Een openhaard of kachel staat sfeervol en verspreidt een aangename warmte die je laat ontspannen. Als de kachel een glazen deur heeft, kun je de vlammetjes zien dansen. Ook het kijken daarnaar werkt al ontspannend.

  1. Maak gebruik van verschillende soorten textiel

Zachte vloerkleden onder je voeten werken eveneens ontspannend. Net als kussens en kleden van kabelbreisels, fluweel en vilt.

  1. Brand kaarsen

Kaarsen verspreiden een zachte gloed die ervoor zorgt dat je gemakkelijker kunt ontspannen. Bovendien staan ze heel sfeervol op tafel.

  1. Gebruik dimmers

Gedimd licht zorgt ervoor dat je ’s avonds goed kunt ontspannen en in slaap kunt komen. Dat komt doordat de aanmaak van het slaaphormoon melatonine niet wordt verstoord als je ’s avonds de dampen dimt. Zo kom je vanzelf in een slaperige en ontspannen stemming.

You may also like

Comments are closed here.