huis laten opvallen

Zo kun je je huis op een positieve manier laten opvallen in de straat


Ben je ooit door een straat gereden en heb je je afgevraagd waarom elk huis zo op elkaar lijkt? Dat is het geval met veel straten en buurten; huizen zijn vaak zo gebouwd dat ze op elkaars spiegelbeeld lijken. Wil jij dat jouw huis juist wat meer opvalt, dan kun je dat doen met behulp van accessoires. Zo kun je een leuke brievenbus kopen of juist een aparte nummerplaat naast de deur. Zo zijn er tal van zaken die je kunt ondernemen om jouw huis tussen alle andere huizen uit te laten springen. In onderstaande blog behandelen we er enkele voor je.

Een huis weerspiegelt de persoonlijkheid van de eigenaar of de mensen die erin wonen. Het is een toevluchtsoord waar je naar terugkeert, doodmoe van de uitdagingen die je overdag tegenkomt. En dus wil je thuiskomen in een fijne omgeving. Zorg er daarom voor dat je geen gebarsten tegels of overgroeid onkruid hebt dat een vreselijke indruk maakt op jou en op bezoek. Ook moet de voordeur passen bij de stijl van het huis. Als je een persoonlijk tintje wil geven, kun je altijd een ‘pronkstuk’ bij de ingang plaatsen of de ingang decoreren. Zorg echter wel dat je het subtiel houdt!

Focus op de tuin

Heb je een tuin maar geen idee hoe je deze kunt laten opvallen? Naast het snoeien zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen. Om te beginnen kun je een buitenruimte, zoals een serre, aan je tuin toevoegen, waardoor je huis meteen opvalt. Kies vervolgens aantrekkelijke meubels en zorg ervoor dat ze een aanvulling vormen op de rest van je huis. Het hebben van een versierde hoek in de tuin geeft ook een leuk tintje. Een cluster van planten met decoratieve stukken brengt onmiddellijk leven in de tuin.

Schoon en opgeruimd

Het zal je misschien verbazen om deze optie hier te vinden, maar wij geloven dat het een enorm verschil maakt als je huis ook aan de buitenkant is  opgeruimd! Een schoon huis maakt een andere indruk dan een huis waar al tijden geen onderhoud aan is gepleegd. Als je de middelen en tijd niet hebt om jouw huis aan de buitenkant grondig schoon te maken, kun je altijd een professionele schoonmaakdienst inhuren die bijvoorbeeld de gevel goed kan reinigen. Zelfs als je het door een professional laat reinigen, zorg er dan voor dat je het daarna schoon houdt. Een vies huis straalt een slechte sfeer uit bij potentiële gasten. Let vooral ook op eventuele spinnenwebben in de hoeken.

Schone ramen doen ook veel voor de uitstraling

Heb je er ooit aan gedacht wat mensen van je huis vinden als ze er langs lopen of er vanaf de straat naar kijken? Schone ramen hebben daar een grote invloed op! Je huis kan er verder prima uitzien, maar als de ramen smerig zijn, dan drukt dit zijn stempel op de gehele voorgevel. Ook de kozijnen zijn van grote invloed op de uitstraling. Is daar de verf vanaf gebladerd, dan kun je doen wat je wil, maar je gevel zal nooit een top uitstraling hebben.

Fleur je huis op met verlichting

De juiste verlichting kan een enorm verschil maken en het huis op de best mogelijke manier laten opvallen. Naast jouw persoonlijke voorkeuren, moet je altijd streven naar een mix van heldere verlichting en delen van het huis die worden verlicht door zacht licht!

You may also like

Comments are closed here.