serre stijlvol aankleden

Zo kleed jij je serre stijlvol aan


Heb jij een prachtige serre in huis maar weet je niet zo goed hoe je deze het beste kunt inrichten? Dat is ontzettend zonde, want niet veel mensen hebben de mogelijkheid om te genieten van een fantastische serre in hun woning. Een serre an sich heeft al ontzettend veel voordelen, namelijk dat je heel veel licht toevoegt aan die ruimte en dat je het buitengevoel naar binnen kunt halen. Tot slot kan een serre een enorme waarde verhoging voor jouw huis betekenen, omdat het nou eenmaal erg gewild is. Hoe je deze inricht lees je hieronder.

Kies een bestemming

Het allereerste wat je zal moeten doen is het kiezen van een bestemming voor je serre. Komt deze aan de achterkant van je rijtjeshuis, de zijkant van je hoekwoning of ergens anders rondom je woning? Dit is natuurlijk heel bepalend voor wat je er uiteindelijk mee wilt gaan doen. Wil je een gave woonkeuken erin maken of liever een heerlijke zithoek waar je als verlengstuk van de tuin kunt gaan zitten. Afhankelijk hiervan kun je gaan bepalen welke meubelen hierin gezet moeten worden, wat dus kan gaan van barstoelen in een keuken tot een comfortabele tuinset.

Verlichting voor extra klasse

Juist in een serre kun je heel goed decoreren, als je het maar met wat elegantie doet. Je kunt een serre namelijk heel gemakkelijk extra luxe of juist heel goedkoop laten ogen. Aangezien de kans groot is dat je voor een luxe uitstraling wilt gaan, geven je snel wat ideeën. Voeg raamdecoratie toe om de zon af en toe wat te dempen, zoals licht transparante gordijnen. Zorg dat deze van het plafond tot de vloer komen en perfect op maat zijn gemaakt voor een elegante look. Ook is de verlichting erg belangrijk, dus kies voor bijpassende hanglampen en vloerlampen. Zo kun je ook in de avond heerlijk genieten van je serre. 

Vergeet de planten niet

In de serre kun je ontzettend veel kamerplanten kwijt die het goed doen op zonlicht. Niet elke kamerplant houdt hiervan en kan zelfs verbranden door het zonlicht, dus zoek specifiek op tropische planten. Ben je niet zo van het groen, dan kun je ook kiezen voor kunstbloemen of kunstplanten die extra groot zijn voor meer impact. Zeker als je een ruime serre hebt is het een goed idee om groots uit te pakken wat betreft planten en decoraties. Je kunt beter drie grote planten kopen dan tien kleintjes, voor een stijlvol en elegant effect.

You may also like

Comments are closed here.