Zo geef jij je huis wat extra sfeer


Een sfeervol huis, wie wil dat nu niet? Toch blijkt het voor veel mensen een stuk lastiger om wat extra sfeer toe te voegen aan hun huis, dan ze aanvankelijk hadden gedacht. Vaak zijn er bepaalde details die ervoor zorgen dat het rommelig oogt, waardoor het niet gezien wordt als één geheel. Kortom, werk aan de winkel dus! In dit artikel vertellen we je een aantal praktisch tips, waarmee jij direct aan de slag kunt. Je hoeft dus echt niet direct een complete nieuwe inboedel aan te schaffen, maar een paar kleine accenten zorgt al voor een compleet andere look en feel. 

Zorg voor een opgeruimd huis

Je kunt je huis nog zo stijlvol hebben ingericht, maar wanneer jouw huis één en al rommel is, dan wordt dit volledig teniet gedaan. Zorg er daarom dus voor dat de eettafel niet vol ligt met allerlei papieren of andere zaken die er niet horen en dat er ook geen jas over de stoel hangt. Een andere plek wat vaak een broeinest is voor prullaria, dat is de vensterbank maar ook het dressoir. Zorg er daarom dus ook voor dat je al deze plekken keurig netjes hebt opgeruimd. Je zult namelijk merken, dat dit direct een heel ander beeld geeft.

Kussen op de bank

Heb jij kussens op de bank voor de sier of functioneel, zorg er dan voor dat deze netjes opgeklopt in de hoek liggen. Kussen ingedeukt en willekeurig op je bank doen namelijk enorme afbreuk aan de uitstraling van het geheel. Is je bank aan vervanging toe, dan is sta op stoelen kopen in plaats van een andere bank ook zeker aan te raden. Stoelen staan namelijk vaak een stuk strakker binnen ons interieur en doen het geheel ook veel ruimtelijker ogen.

Verander je indeling

Wil jij op een eenvoudig manier je volledig interieur een andere look en feel geven, dan is een andere indeling één van de manieren waarop je dit relatief gemakkelijk kunt realiseren. Zo kun je ervoor kiezen je bank op een andere plek neer te zetten en een relaxfauteuil kopen die je vervolgens op de plek van de bank zet er aanvulling van het geheel. Wel is het aan te raden eerst te kijken of alles ook daadwerkelijk past. Het is natuurlijk vervelend dat je begint met het verplaatsen en het uiteindelijk niet blijkt te passen.

Ga aan de slag met je accessoires

Een sfeervol en gezellig huis kan natuurlijk niet zonder de juiste accessoires. Zorg er daarom dus ook voor dat je eerst in kaart brengt wat je allemaal nog hebt, zodat je vanaf daar kunt bepalen wat je allemaal waar neerzet. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tafeltje met een kandelaar naast je draaistoel design waar je een kopje koffie of thee op kunt neerzetten tijdens het lezen van een goed boek. Blijkt dat je uiteindelijk nog wat lege plekken in huis hebt, dan is het zaak om deze aan te vullen met wat nieuws.

You may also like

Comments are closed here.