woning voorbereiden op hoge temperaturen

Zo bereid jij je woning voor op hoge temperaturen


Het wordt steeds warmer in Nederland. Dat is natuurlijk lekker als je buiten bent, maar de meeste mensen vinden het toch prettig om het binnen lekker koel te hebben. Niks is vervelender dan ‘s nachts wakker worden in je eigen zweet of plakken op de bank. Er zijn veel mogelijkheden om het lekker koel te krijgen in je huis. Veel mensen denken direct aan airconditioning. Maar wat veel mensen vergeten is dat raamdecoratie een van de belangrijkste dingen is die je huis in de zomer lekker koel houden. Ze isoleren namelijk de zonnestralen en laten weinig hitte naar binnen. In dit artikel lees jij hoe je ervoor zorgt dat het ook tijdens hoge temperaturen lekker koel blijft in huis!

Ramen en deuren

Zet in de ochtend als je wakker bent direct alle ramen open als het nog koel is buiten. Laat alle ramen en deuren minstens een uur open staan in je huis. Dit zorgt namelijk voor een frisse wind in je huis, dit wordt ook wel tocht genoemd. Zorg ervoor dat als het warmer wordt dat je alle deuren en ramen dicht doet.

Raamdecoratie

Je kunt niet alleen je ramen en deuren het beste de hele dag dicht laten maar raamdecoratie is ook een verstandige optie op de zon buiten te houden. Raamdecoratie zorgt er namelijk voor dat de warmte buiten blijft. Het isoleert je huis en zorgt ervoor dat het lekker koel blijft in huis. Niet alleen in de woonkamer maar ook de verduisterende raamdecoratie in de slaapkamer zorgt ervoor dat je kamer lekker koel blijft. Hoe beter de raamdecoratie verduisterd hoe beter de warmte buiten blijft. Niet altijd in staat je raambekleding op de juiste momenten open en dicht te doen? Dan zijn slimme rolgordijnen de oplossing.

Vermijd apparatuur die warmte opwekt

Probeer zoveel mogelijk apparatuur die warmte opwekken uit te laten. Denk bijvoorbeeld aan lampen, kaarsen, televisies of computers die de hele dag warme lucht in de ruimte blazen. Als je deze apparaten uit laat verminderd dat de warme lucht die door de kamer stroomt. Ook het kookfornuis en de oven brengen enorm veel warmte met zich mee. Op warme dagen is het dan ook lekker om een gezonde maaltijdsalade op tafel te zetten. Dit bespaart energie en het blijft lekker koel in de keuken en in huis.

Bescherm je huis voor de zon

Doe overdag de zonneschermen naar beneden als je deze hebt. Ook dit houdt veel zon tegen. Ook zorgen zonneschermen ervoor dat er schaduw verschijnt op de buitenmuren van je huis waardoor op deze plekken minder warmte op het huis komt. Maar ook planten zijn een goede optie om je huis te voorzien van schaduw. Denk aan een grote boom voor je huis of een struik. Dit biedt enorm veel schaduw. 

You may also like

Comments are closed here.