huizenmarkt

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer op de huizenmarkt?


De tijd van onderbieden en ‘er een nachtje over slapen’ is voorbij. De huizenmarkt gaat razendsnel! Lotingen, tegen elkaar opbieden en strakke deadlines zijn de normale zaken tegenwoordig. Als huizenverkoper zit je er voordelig bij, maar wat doe je als koper? Met deze 3-handige tips houd je je hoofd koel tussen het geweld van de huidige huizenmarkt. 

Tip 1: Neem een aankoopmakelaar 

In deze tijd is het in de arm nemen van een aankoopmakelaar geen overbodige luxe. Zij zijn namelijk precies op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen goede vergelijkingen maken met andere huizen uit de regio. Er zijn door het hele land ook makelaars te vinden die je zowel bij de aankoop van een nieuw huis, als de verkoop van je eigen woning kunnen begeleiden. Zo is er bijvoorbeeld een makelaar in Eindhoven en omgeving met een groot verkoopaanbod en die ook het aankoopproces kan begeleiden. Zelfs voor een taxatierapport kun je er terecht. Kortom, je staat er in geen enkele situatie alleen voor. Werken met een makelaar is zeker aan te raden.

Tip 2: Laat je niet gek maken

Misschien wordt er om je heen met tienduizenden euro’s overboden en vind je dat intimiderend. Het kan ook allemaal best intimiderend zijn want er moeten snel beslissingen genomen worden en het gaat vaak om veel geld. Bekijk daarom allereerst goed of het huis binnen jouw financiële mogelijkheden past. En bedenk vervolgens voor jezelf een eindbod waar jij je goed bij voelt. Een soort grensbedrag. Zorg dat je zo sterk achter je uiteindelijke bod staat dat zelfs als je overboden wordt met 1000 euro, je daar vrede mee kan hebben. Het is namelijk belangrijk goed te zoeken naar de balans tussen emotioneel: voelt het goed, en rationeel: wat is het waard. Een aankoopmakelaar kan je hier heel goed in bijstaan en helpt je vaak met het bedenken van strategische bieding binnen jouw maximale bedrag.

Tip 3: Heb vertrouwen

Misschien cliché, maar zeker waar. En ook heel erg belangrijk! Heb vertrouwen in het feit dat er een mooi huis op jou staat te wachten voor het juiste bedrag. Dus voelt het niet goed of drijft het opbieden je naar een bedrag toe waar je niet achter staat? Dat moest het misschien niet zo zijn en komt er nog een veel betere aanbieding op je pad.

Op zoek naar een bedrijfspand? 

Niet bezig met het kopen of verkopen van je huis maar wel op zoek naar een bedrijfspand? Ook hier kun je een makelaar voor inschakelen. Of je nou een bedrijfspand wil kopen, verkopen, huren of verhuren, een makelaar voor bedrijven assisteert je op professionele wijze met de zoektocht naar het perfecte pand of de perfecte klant!

You may also like

Comments are closed here.