loungestoel

Zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe fauteuil


Nieuwe meubels uitkiezen lijkt gemakkelijk, vooral als je een specifiek ontwerp voor de woonkamer in gedachten hebt. Maar je moet bij het kiezen van je meubels over veel meer nadenken dan alleen stijl, want je wilt ook iets kopen dat lang meegaat en goed bij je past. Dit geldt met name bij het kiezen van een fauteuil, omdat je daar urenlang comfortabel in wil kunnen zitten. Daarnaast moet je over zaken als de stof en afmetingen nadenken. Past een leren fauteuil beter bij je wensen en interieur of moet je juist op zoek naar een warmer materiaal? Hieronder vind je een opsomming waar je op moet letten bij het kiezen van een fauteuil. 

Hoe comfortabel is de stoel?

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van een fauteuil is het vinden van een stoel met een zitting waar je lang comfortabel op kunt zitten. Zorg ervoor dat de zitting dik is en dat de vulling stevig aanvoelt, maar wel genoeg comfort biedt. Als de stoel te veel meegeeft, zal dit het in- en uitstappen bemoeilijken en kan dit erop duiden dat de kwaliteit van de stoel slecht is. Zorg er ook voor dat de stoel jouw gewicht ondersteunt en niet kraakt als je erin gaat zitten.

Heeft de stoel de juiste hoogte?

Je zit het meest comfortabel als je dijen plat rusten en je benen loodrecht op de vloer staan. Je knieën mogen niet naar boven of naar beneden wijzen, omdat je je dan snel ongemakkelijk gaat voelen. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je voeten comfortabel op de grond kunnen rusten. Maar als je een zithoek hebt met een lage salontafel en een lagere bank, dan wil je een fauteuil op een hoogte die bij deze andere stukken past. Het is namelijk best lastig om op een stoel te zitten die centimeters hoger is dan een salontafel. Het kan dus een goed idee zijn om de hoogte van de salontafel en zitbank te meten voordat je op zoek gaat naar een fauteuil.

Heeft de stoel de juiste breedte?

Een van de belangrijkste doelen van een fauteuil is natuurlijk ontspannen, dus je wil er zeker van zijn dat er voldoende ruimte is om zowel goed te zitten als comfortabel in de fauteuil te kunnen zitten. En een fauteuil die te smal is voor je lichaam kan snel pijnlijk aanvoelen. Fauteuils zijn er in veel verschillende breedtes, waarvan sommige groot genoeg zijn om als anderhalve stoel te worden beschouwd. Deze kunnen een goede keuze zijn voor degenen die graag wat extra bewegingsruimte hebben!

You may also like

Comments are closed here.