raamdecoratie

Zaken waar je aan moet denken bij het kopen van raambekleding


Het eerste wat de meeste mensen doen bij het kopen van raamdecoratie, is het opmeten van de ramen. Uiteraard is dat belangrijk, maar er zijn zoveel dingen die je moet overwegen voordat je raambekleding gaat kopen, en fouten kunnen kostbaar zijn. Zo moet kunststofkozijn raambekleding aan andere eisen voldoen dan die voor houten kozijnen. Lees dan ook verder om te weten te komen wat je moet weten over raambekleding voordat je deze gaat aanschaffen.

Houten- of kunststof kozijnen?

Als eerste is het dus belangrijk om te weten of je houten- of kunststof kozijnen hebt. In houten kozijnen is het makkelijk om eerder geboorde gaten te vullen en verbergen, met kunststof kozijnen is dat anders en dus wordt de raambekleding hierbij anders bevestigd. Dit kan bijvoorbeeld door magneetstrips, plakstrips of klemmen.

Ben je een minimalist of hou je van een gezellig druk huis dat je persoonlijkheid uitdrukt? Overweeg hoe jouw nieuwe raambekleding in de inrichting van het huis past. Misschien wil je het ontwerp simpel houden, zodat je meer focus legt op functionaliteit. Of misschien wil je dat jouw raambekleding een centraal punt vormt, dan moet je op zoek gaan naar patronen en interessante texturen. Hier zijn een paar vragen die je jezelf kunt stellen voor je op zoek gaat naar nieuwe raambekleding:

  • Is jouw smaak modern of traditioneel?
  • Houd je van kleur of neig je naar neutrale kleuren?
  • Heeft jouw woning een kenmerkende bouwstijl? 
  • Geef je de voorkeur aan gelaagde gordijnen en jaloezieën? Of wil je liever een simpele uitstraling?

Een specialist in kunststofkozijn raambekleding bepaalt aan de hand van jouw antwoorden welke producten het beste bij de woning passen. Ga je verbouwen en de stijl aanpassen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je dit ook meeneemt in je keuzen.

De selectie raambekleding die beschikbaar is, is enorm:

Jaloezieën

Traditionele jaloezieën zijn klassiek en functioneel, maar ze hoeven niet saai te zijn. Jaloezieën van echt of imitatie hout zijn verkrijgbaar in een breed scala aan tinten en zelfs in design kleuren, zodat je het houtwerk in het interieur precies kunt matchen. Gebruik ze alleen of in combinatie met gordijnen. 

Rolgordijnen

Rolgordijnen hebben een frisse, moderne uitstraling die textuur en dimensie toevoegt aan elke kamer. Gevoerde rolgordijnen bieden een superieure isolatie, een breed scala aan kleuren en een compact ontwerp dat het zicht behoudt. Rolgordijnen bieden een strakke, eigentijdse stijl en kunnen worden gemaakt van ondoorzichtige stof voor privacy, of zonnescherm stof om de zon te beheersen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en goed te combineren.

Vouwgordijnen

Voor een meer traditionele uitstraling zijn vouwgordijnen een tijdloze keuze die in bijna elk interieur past. Kies klassieke plooien of een andere stijl om jouw stijl aan het raam toe te voegen. Gebruik een op maat gemaakt rolgordijn voor een ingetogen effect. Ze kunnen onder gordijnen worden gebruikt, of alleen.

Wat voor soort woning heb je?

De huizen van vandaag variëren van stadsappartementen met een paar ramen tot grote op maat gemaakte woningen met hele glazen panelen. De inrichting van een ruimte en de diepte van raamkozijnen bepalen wat wel en niet kan wat betreft de raambekleding, dus professioneel advies is essentieel. Als je niet veel ramen hebt, kies dan voor raamdecoratie dat natuurlijk daglicht binnenlaat. Daarnaast is het verstandig om je meubels erbij te betrekken als je een keuze maakt.

Kun je gemakkelijk bij de ramen komen om de raamdecoratie omhoog en omlaag te doen? Er kunnen meubels in de weg staan, of een raam is gewoon te hoog om te bereiken. Kies tussen een manuele snoer of een draadloze gemotoriseerde bediening op basis van de indeling van je huis!

You may also like

Comments are closed here.