houten kast

Wooninspiratie: een bijzonder interieur met eyecatchers


In huis kun je diverse soorten meubilair en accessoires gebruiken om je eigen accenten te leggen in het interieur. Door gebruik te maken van bepaalde meubelstukken en spullen, kun je veel sfeer en stijl creëren. Maar hoe pak je dit aan? Wat zijn eigenlijk de meest geschikte eyecatchers die je in huis kunt gebruiken? Lees snel verder en maak jouw huis een stuk aantrekkelijker met een paar doordachte aankopen.

1. Schaf een stijlvolle houten kast aan

Houten kasten doen veel met het interieur. Door een stijlvolle en stoere grote houten kast te kopen, kun je de woonkamer of hal een stuk natuurlijker en gezelliger maken qua uitstraling. Qua stijlen is er veel mogelijk wanneer je een geschikte houten kast zoekt. Zo kun je gaan voor robuuste kasten van steigerhout, maar ook voor strakke kasten van acaciahout, teakhout of mooie eikenhouten kasten. Welke stijl kast je aanschaft maakt in principe niet uit, als deze kast er visueel maar goed uitspringt en de aandacht trekt!

2. Een eigentijdse leren hoekbank voor extra design en sfeer

Ongeveer een decennium geleden hadden leren banken nog een beetje een oubollige en ouderwetse uitstraling. Maar die tijd is al even weer voorbij. Leren bankstellen, zoals een leren hoekbank, zijn tegenwoordig erg populair als eyecatcher in de woonkamer. Een bankstel van leer springt er meteen uit door zijn stoere uitstraling. Fijn is daarbij dat een leren hoekbank super comfortabel zit en eenvoudig schoon te houden is. Door de bank regelmatig te stofzuigen en af te nemen met een doek, houd je jouw lederen bankstel in goede conditie. Ten slotte is er qua typen en soorten leren hoekbanken veel keuze, dus je komt altijd wel een variant tegen die precies past bij jouw woonsmaak!

leren hoekbank

3. Een opvallend vloerkleed doet wonderen

Een vloerkleed kan het verschil maken tussen een saaie, inspiratieloze ruimte en een woonkamer, eetkamer of hal die bruist en de aandacht trekt. Qua vloerkleden zijn momenteel vooral vintage kleden populair. Deze kleden maken van je huis een echt thuis. Het mooie aan vintage kleden is de enorme keuzemogelijkheden die je als gebruiker hebt. Vintage of retro vloerkleden passen in ieder interieur en geven jouw huis een warme en authentieke uitstraling. Zoek je een vloerkleed dat echt opvalt, dan is vintage voor jou geknipt!

4. Een vitrinekast met bijzondere voorwerpen

Misschien herken je de volgende situatie wel: je bent bij een vriend, kennis of familielid thuis en ziet midden in de kamer een glazen vitrinekast staan met fraai glas erin, modelautootjes of souvenirs die tijdens een exotische vakantie verzameld zijn. Zo’n gave vitrinekast valt natuurlijk meteen op en vormt meteen het centrum van het interieur. Dus: wil je echt iets opvallends oen met je interieur, kies dan voor een stoere glazen vitrinekast en etaleer daarin bijzondere spullen, zoals glaswerk, sieraden, jouw verzameling postzegels of de leukste vakantie-prullaria die je in de afgelopen jaren verzameld hebt. Superstoer, supergaaf en een eyecatcher van jewelste, zo’n glazen vitrinekast!

5. Strakke staande of hangende designlampen

Lampen zijn natuurlijk ook, eigenlijk heel letterlijk, belangrijke eyecatchers in huis. Zeker in het najaar en vroege voorjaar, als het vroeg donker is en laat licht wordt, kan een stijlvolle designlamp het verschil maken tussen een woonkamer die gezellig, romantisch en sfeervol is en een woonkamer die letterlijk weinig uitstraalt.

You may also like

Comments are closed here.