epoxyvloer

Woon sfeervol en duurzaam met een epoxyvloer 


Bij het renoveren van de vloer in huis heb je tegenwoordig talloze mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een authentieke houten vloer, een moderne pvc-vloer en een duurzame epoxyvloer. Daar de vloer een grote impact heeft op de uitstraling van de ruimtes binnen je woning, is het belangrijk hier goed over na te denken. Zorg dat de vloer qua uitstraling aansluit bij het bestaande interieur, de kleur op de wanden en bijvoorbeeld je raamdecoratie. De afgelopen jaren heeft met name de epoxyvloer sterk aan populariteit gewonnen. Dat is niet voor niets! Een van de voornaamste redenen om een epoxyvloer te overwegen, is de mogelijkheid deze te combineren met vloerverwarming. Vloerverwarming heeft niet alleen invloed op de duurzaamheid van de woning, maar ook op het comfort wat je thuis ervaart. Wie geniet niet van de mogelijkheid om op te staan met warme voeten? 

Voordelen van een epoxyvloer in huis 

Niet alleen de mogelijkheid om de epoxyvloer te combineren met vloerverwarming zou een reden moeten zijn om deze vloer te overwegen. Denk bijvoorbeeld ook aan de belastbaarheid en slijtvastheid ervan. De vloeren gaan vele jaren mee, zonder dat deze snel lelijk worden. Daarbij is de vloer met bijvoorbeeld een Greenspeed dweil eenvoudig schoon te houden. Bang dat er vochtplekken op de vloer ontstaan tijdens het dweilen hoef je niet te zijn; de vloer is waterbestendig. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten vloer. Het laten vallen van een glas drinken kan vrijwel meteen voor een vochtplek zorgen. Je zal de houten vloer opnieuw moeten schuren om deze plek weg te werken. 

Zeer hygiënische en onderhoudsvriendelijke keuze 

De epoxyvloer is een zeer hygiënische en onderhoudsvriendelijke keuze, doordat de vloer geen naden bevat. Ook op dit punt verschilt de epoxyvloer van een houten- of pvc-vloer. Immers, tussen de planken van een houten vloer kunnen vuildeeltjes achterblijven. Denk aan broodkruimels, maar ook aan kleine zanddeeltjes die je kinderen onder hun schoenen mee naar binnen nemen. Met een stofzuiger krijg je het vuil vaak niet uit deze naden. Ga je voor een epoxyvloer, dan is het voldoende deze regelmatig af te nemen met een dweil. Het maakt de vloer tot een zeer onderhoudsvriendelijke optie. 

Verschillende vloeren combineren 

Geregeld worden meerdere soorten vloeren met elkaar gecombineerd binnen woningen. Denk aan het gebruik van een epoxyvloer in de keuken, met een houten- of pvc-vloer in de woonkamer. Zo wordt het hygiënische en onderhoudsvriendelijke van de duurzame epoxyvloer gecombineerd met het warme en authentieke van hout of pvc. Houd er hierbij rekening mee, dat een houten vloer minder makkelijk te combineren is met vloerverwarming dan pvc of epoxy. Dat heeft te maken met het gegeven dat hout de warmte vanuit de leidingen minder makkelijk doorlaat. Eerst zal het hout zelf verwarmd moeten worden, voordat de temperatuur in de ruimte toeneemt. 

You may also like

Comments are closed here.