woning ontruiming

Woning leegruimen na overlijden, wat moet je weten?


Kan je hulp gebruiken bij een woningontruiming Roermond? Een huis ontruimen is een tijdrovende klus, dus een helpende hand inschakelen voor deze taak is het overwegen waard. Zeker als je te maken hebt met rouwverwerking bij iemands overlijden, van wie het huis leeg moet. Na het overlijden hebben erfgenamen de verantwoordelijkheid om de woning tijdig bezemschoon op te leveren. Zij hebben het recht om de huur op te zeggen aan het einde van de tweede maand na het overlijden. Dit kan ook eerder om te besparen op huur en andere woonlasten.

Woning ontruimen in Roermond

Een woningontruiming houdt in dat de woning volledig wordt leeggehaald en schoon wordt opgeleverd. Soms vinden er herstel- of schoonmaakwerkzaamheden plaats voordat een huurwoning kan worden opgeleverd of een koopwoning te koop gezet kan worden.

Bij een koopwoning heb je soms meer tijd en lagere kosten, maar dit ligt anders bij een huurwoning. Een gehuurde woning moet leeg, bezemschoon en in originele staat zijn, voordat de oplevering kan plaatsvinden. Bepaalde verbouwingen in een huurwoning moeten vaak door de verhuurder worden verwijderd.

De voordelen van een woningontruimer

Het inhuren van een ontruimingsbedrijf heeft veel voordelen. Bij een volledige ontruiming hoef je niets meer te doen. Een professioneel ontruimingsbedrijf kan je alle zorgen uit handen nemen, zodat je dit emotionele werk niet zelf hoeft te doen.

Als je slechts een deel van de ontruiming wilt uitbesteden, kan dat natuurlijk ook. Het ontruimingsbedrijf kan oplossingen op maat bieden, bijvoorbeeld alleen het huis leeghalen of enkel de garage. Naast de volledige ontruiming kan het bedrijf ook kleinere taken op zich nemen. Deze kunnen op afspraak snel en eenvoudig worden uitgevoerd. Bij een volledige woningontruiming leg je de geplande werkzaamheden, die uit de voorinspectie voortvloeien, voor aan het ontruimingsbedrijf.

Volledige huisontruiming of maatwerk?

Vooral als je er emotioneel bij betrokken bent, is het verstandig om het huis volledig te laten ontruimen door een woningontruimingsbedrijf. Als er extra werk gedaan moet worden, kunnen zij daar ook voor zorgen. Denk aan bepaalde veranderingen die ongedaan gemaakt moeten worden om het huis in oorspronkelijke staat terug te brengen. Het verwijderen van vloeren of lampen en het dichten van gaatjes zijn veelvoorkomende klussen.

Als je bepaalde dingen zelf wilt doen, maar andere zaken wilt uitbesteden, spreken we van een gedeeltelijke ontruiming. Soms wil je bijvoorbeeld zelf de opruiming van de inboedel op je nemen, maar herstel- of schoonmaakwerk aan een ander overlaten.

Woning ontruimen na verkoop

Bij het leeghalen van een huis is de situatie doorgaans anders bij een koopwoning. Sommige koopwoningen worden bijvoorbeeld te koop gezet met de meubels erin. Hiervoor hebben ze vaak een verkoopstylist ingehuurd, die het huis inricht om het aantrekkelijker te maken. Als het huis is verkocht, moet het leeg worden opgeleverd. Hiervoor wordt een ontruimingsbedrijf ingeschakeld. Soms gebeurt dit in fases. Een groot deel van het huis wordt leeggehaald voordat het te koop wordt gezet, en na de verkoop moet het huis bezemschoon zijn voor de overdracht.

You may also like

Comments are closed here.