kabels tv wegwerken

Werk kabels op een nette manier weg in je interieur


Niets is storender dan een opvallende UTP- of coaxkabel achter de televisie, of richting de gameconsole van je zoon of dochter. Helaas valt hier niet altijd aan te ontkomen. Op welke manier werk je zo’n kabel op een nette manier weg in je interieur? Zet jij er een bloempot of bijvoorbeeld fotolijstje voor? Er zijn verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar, die hierbij van pas komen. Meest voor de hand liggende voorbeeld is het gebruik van een kabelgoot, welke in verschillende modellen en kleuren worden aangeboden. Een nog mooier alternatief is het in de wand frezen van deze kabels. Vergeet hierbij geen installatiebuis te gebruiken, zodat je de kabels waar nodig kunt vervangen bij een defect. Nadat je de installatiebuis geplaatst hebt, kun je de muur eenvoudig dichtsmeren. Een renovatie van de woning is hier het meest geschikte moment voor; combineer het plaatsen van de installatiebuis en het trekken van de kabel met het opnieuw stuken of behangen van de wand. Zo zie je er niets meer van en is de kabel op een nette wijze weggewerkt! 

Aan de slag met de elektra binnen je woning 
Het wegwerken van een kabel in je interieur is iets wat je relatief eenvoudig zelf doet. Dat geldt ook voor het plaatsen van een extra stopcontact in huis. Maak gebruik van lasklemmen om de kabels vanuit een centraal punt in huis door te trekken naar de plek waar je een stopcontact wilt plaatsen. Zorg voordat je aan de slag gaat voor het juiste gereedschap en de hierbij benodigde materialen. Je bestelt ze eenvoudig online. Kwalitatief goed gereedschap maakt het uitvoeren van een klus als deze eenvoudiger, in het bijzonder wanneer je een stopcontact in een harde betonnen wand wilt frezen. Voor andere klussen, zoals het vervangen of toevoegen van componenten aan de meterkast in huis, loont het om een elektricien in te schakelen. Het vervangen van deze componenten moet op de juiste wijze gebeuren om gevaarlijke situaties te kunnen voorkomen. 

Kabels wegwerken zonder te frezen in muren 
Reeds werden een aantal voorbeelden van mogelijkheden genoemd om kabels weg te werken binnen je interieur. Naast het frezen van een installatiebuis in de muur of het gebruik van een klassieke kabelgoot, kan ook een kabelslang het overwegen waard zijn. Zo’n kabelslang biedt doorgaans plek aan een groter aantal kabels, dan de kabelgoot. Ook een kabeldoos vormt een oplossing. De kabeldoos vormt vaak het uiteinde van een kabelgoot of -slang. 

You may also like

Comments are closed here.