Welke tuinstoelen heb jij nodig?


Er is enorm veel keuze aan tuinstoelen. Je hebt tuinstoelen in verschillende kleuren, vormen en maten. Wat belangrijk is, is dat de stoel voor jou lekker zit en voldoet aan je functiewensen. Waar moet je op letten bij de keuze van je tuinstoelen? We onderscheiden drie aandachtspunten: functie, uiterlijk en materiaalkeuze.

Functie:

In grote lijnen hebben tuinstoelen twee functies: relaxen en dineren. Het is belangrijk om te kijken wat je vooral met de tuinstoelen wil doen. Je kunt natuurlijk ook beide stoelen in je tuin zetten als je hier de ruimte voor hebt.

  • Relaxen: Zit je graag buiten om van de buitenlucht te genieten? Dan is het fijn om een stoel te hebben waar je lekker in zit. Op een relaxstoel zit je anders dan een eettafel stoel. Een relaxstoel is gemaakt om lekker onderuit te zitten en zijn meestal lager dan diner stoelen. Er zijn verschillende soorten relaxstoelen zoals een hangstoel, een ligstoel of een loungestoel. 
  • Dineren: Een stoel voor aan de eettafel heeft een actievere houding en meestal ook armleuningen. Als aanvulling voor je eethoek kun je ook inklapbare bistrostoelen of tuinkrukjes nemen. Zo heb je altijd zitplekken voor al je gasten.
  • Beetje van allebei: Een standenstoel is een goede optie voor als je een beetje van beide functies wil. Dit is een stoel die op het eerste gezicht een eettafel stoel is, maar je kunt hierbij de rugleuning aanpassen. Deze stoel is ideaal om na de barbecue in uit te buiken met een borrel, maar ook om ’s middags eventjes lekker in de zon te zitten!

Uiterlijk:

Het is natuurlijk het belangrijkst dat een stoel lekker zit, maar het oog wil ook wat! Door meubels te kiezen die mooi bij elkaar passen creëer je een geheel. Wat is jouw interieur- en tuinstijl? Dit zijn een aantal tips om tuinstoelen te kiezen bij verschillende tuinstijlen:

In een bohemien tuin worden natuurlijke materialen gebruikt. Je kunt bij deze stijl het beste kiezen voor stoelen van bamboe of rotan in combinatie met een kussen van zachte natuurlijke kleur.

In een moderne minimalistische tuin zie je strakke lijnen en rustige kleuren. Moderne stoelen hebben vaak een lage rugleuning omdat ze zo niet veel optische ruimte innemen.

In een industriële tuin zie je vaak materialen als steen, hout en staal terug. Een tuinstoel die hier goed bij past, is een stoel met een metalen frame en houten details zoals bijvoorbeeld een houten armleuning.

In een landelijke tuin zie je veel ruimte en vaak een royale eethoek terug. Je kunt hier tuinstoelen met hoge rugleuningen terugvinden. Deze worden gecombineerd met tuinstoel kussens in natuurlijke kleuren.

Materiaalkeuze:

Het materiaal heeft een grote invloed op het uiterlijk van een tuinstoel. Maar materiaal heeft ook een grote invloed op de functie en onderhoud van je tuinmeubelen:

  • Een stoel van kunststof betaalbaar, makkelijk te onderhouden en licht van gewicht, maar kan deze verkleuren als hij veel in de zon staat. 
  • Een houten tuinstoel blijft lekker koel in de zon, heeft een natuurlijke uitstraling en gaat zeer lang mee als deze goed onderhouden wordt. Echter, zijn houten tuinmeubelen zwaar en moeten deze goed onderhouden worden. Bamboe en rotan hebben ook onderhoud nodig en een natuurlijke uitstraling, maar wegen aanzienlijk minder dan houten tuinmeubelen. 
  • Aluminium en metalen tuinstoelen kunnen goed tegen weersinvloeden, zijn licht en onderhoudsvriendelijk, maar worden heet in de zon. 

Tuinstoelen kopen?

Nu je een idee hebt over wat voor tuinstoelen je zoekt, kun je in de webshop van 4 Seizoenen Tuinmeubelen jouw ideale tuinstoelen vinden en bestellen.

You may also like

Comments are closed here.