wanddecoratie trends

Welke trends op het gebied van wanddecoratie zagen we in 2021?


Ben jij de kale muren in huis zat? Een pronkstuk aan de muur is een eenvoudige manier om een ruimte in een handomdraai een nieuwe look te geven. Denk aan een schilderij ophangen met een ophangsysteem van Stas.nl, maar ook aan wandkleden en posters… en behang en akoestische panelen. Met andere woorden: er zijn genoeg opties om je wanden te decoreren. Wat we aan de wand hangen in 2021? Wij hebben de wanddecoratie trends voor 2021 hieronder je op een rij gezet.

Geef een ruimte een andere sfeer door een verandering in wanddecoratie

Vaak willen mensen aan het eind van een jaar de inrichting van hun huis volledig omgooien. Ook zien we het steeds meer dat Nederlanders hun eigen woning verbouwen. Een van de redenen daarvan is dat het tegenwoordig lastig is om aan een nieuw huis te komen. Met een verbouwing, een verandering in het interieur of een lik verf aan de muur voelt je woning vaak weer als nieuw aan. En mooie wanddecoratie hoort daarbij! Tegenwoordig zijn er mooie systemen om de wanddecoratie op te hangen.

Welke thema’s zien we terug aan de muren?

Voordat we meer vertellen over trends omtrent wat je aan je muren kunt hangen, is het interessant om te kijken naar hoe het stijljaar 2022 er, volgens ons, uit gaat zien. Welke thema’s zien we terug aan de wanden? Iets wat we het afgelopen jaar al veel zagen in het interieur is het verlangen naar een duurzaam leven. Steeds vaker zien we natuurlijke materialen en stoffen in woningen, waarbij de nadruk wordt gelegd op een bewuster leven. Dat past natuurlijk helemaal in deze tijd waarin men alsmaar meer let op de duurzaamheid en het milieu. Een bijzondere en vooral opvallende combinatie hierbij is het vele gebruik van felle en warme kleuren. 

Organische vormen aan de muur

Organische vormen in het interieur zijn al een tijdje erg populair. In 2022 zal deze trend zich voortzetten in een nieuw materiaal soort: behang cirkels. Je kunt een behangcirkel drukken met een eigen ontwerp of kant-en-klare muur cirkels bestellen. Prints die je veel ziet op muur cirkels zijn jungle prints, realistische natuurfoto’s en vintage bloemenprints. Voor een speels effect kun je de muur cirkel van één kleur voorzien en de organische vorm doorbreken. Bijvoorbeeld met fotolijstjes of een plank met leuke accessoires erop.

Persoonlijke wanddecoratie maakt, net als andere jaren, een ruimte vaak helemaal af. Het is dus niet zo gek dat we die persoonlijke touch ook dit jaar weer zagen binnen de trends voor wanddecoratie. Deze trend kun je volledig op je eigen manier invullen: je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je favoriete vakantiefoto op canvas af te laten drukken. Of je gaat voor een ander fotoproduct, zoals een foto op een inwisselbaar doek of op aluminium.

Persoonlijke foto’s op fotobehang

Iets wat we dit jaar ook veel zagen, zijn persoonlijke foto’s op fotobehang. Je kunt namelijk je eigen mooiste foto’s laten afdrukken op een heel behang. Kies voor een prachtig natuurplaatje dat je ooit geschoten hebt of ga voor een andere herinnering die je voor langere tijd op de muur wilt vereeuwigen. Waar je ook voor kiest: persoonlijkheid staat ook in 2022 centraal in ons interieur. Ga daar op een creatieve manier mee om en je hebt een hele bijzondere toevoeging aan jouw ruimte.

Akoestische wanddecoratie: stijlvol en praktisch

Akoestische wanddecoratie is niet alleen mooi, maar ook praktisch. De wandpanelen zorgen er namelijk voor dat de akoestiek in een ruimte beter wordt, waardoor een ruimte wat betreft het geluid meer rust kent. Daarnaast kun je de panelen van een eigen ontwerp laten voorzien, waardoor je ze helemaal naar de ruimte kunt vormen. Dit is ideaal als je een eigen kantoor of winkel hebt. Ook als je in een huis woont waar veel zogenaamde ‘harde’ materialen gebruikt worden, zoals beton of grote raampartijen, kunnen akoestische panelen hulp bieden!

Het verlangen naar duurzaamheid zet ook zeker in 2022 door

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker gevonden, zo ook in het interieur. Daarom maakte duurzame muurdecoratie een opmars in 2021 en zal dit worden doorgezet in 2022. Een van de trends is om vintage woonaccessoires te hergebruiken als muurdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan rotan onderborden of mandjes aan de muur. Daarnaast is duurzame wanddecoratie van duurzame materialen trendy, zoals wandkleden van 100% katoen of textiel posters van gerecycled polyester. Waar je ook naar zoekt, er is altijd wel een variant met duurzame grondstoffen te vinden! Naast wanddecoratie van duurzame en gerecyclede materialen, kun je ook kijken naar de levensduur van materiaal.

You may also like

Comments are closed here.