onmisbare keuken apparaten

Welke apparaten zijn onmisbaar in de keuken?


In iedere keuken vind je keuken apparatuur. Welke, dat verschilt natuurlijk per huishouden en is voor een groot deel afhankelijk van wat je allemaal in de keuken doet. Zo zullen de meesten van ons een koffiezet apparaat hebben, terwijl lang niet iedereen een espresso machine heeft. Een waterkoker zul je ook in veel keukens aantreffen, maar een melkopschuimer slechts bij mensen die van een cappuccino houden. Zo zijn sommige keuken apparaten die we bij de Bijenkorf aantreffen behoorlijk persoonlijk, terwijl andere juist in zo’n beetje elke keuken te vinden zijn. We gaan hieronder dan ook niet in op details zoals een Kenwood keukenmachine, maar kijken wel naar apparaten die eigenlijk voor elke keuken onmisbaar zijn.

Een keukenmachine haalt een hoop werk uit je handen

Keukenmachines zijn al jaren razend populair. Deze zijn dan ook niet voor niets in tal van uitvoeringen te verkrijgen, waardoor ze zelfs in jouw interieurstijl te vinden zijn. Van een machine met tal van functies tot een exemplaar van met slechts de basics. Kun je ook zonder zo’n machine, of wordt het koken en bakken hier een stuk makkelijker door? We zijn natuurlijk gewend aan het gemak van apparatuur en een keukenmachine is hier een goed voorbeeld van. Wie op tv naar een bakcompetitie kijkt, is niet anders gewend: de grote keukenmachines waarin het deeg wordt bereid en alles dat je maar kunt bedenken wordt gemixt, gekneed of geklopt. Natuurlijk kun je vrijwel alle klussen die een machine voor je uitvoert ook met de hand doen. Maar houd er wel rekening mee dat dit flink wat tijd, kracht en energie kan kosten. Een cake bakken zonder uitgebreide keukenmachine lukt prima, maar zonder een mixer wordt het wel een moeizaam verhaal. De reden waarom veel mensen kiezen voor een grote keukenmachine, is omdat zij meerdere klussen kunnen uitvoeren. Dat scheelt weer apparatuur op het werkblad, en is daarmee wel zo praktisch. De steeds mooiere vormgeving telt echter ook mee. De keukenmachines van nu zijn niet alleen functioneel, maar ook nog eens erg mooi. 

De vaatwasser is al lang geen luxe apparaat meer

De vaatwasser is een echte must in huis. Je kunt ervoor kiezen om alles met de hand af te wassen, maar dit kost veel tijd. Zeker als je een groot gezin hebt, is het vaak niet heel handig. En zeg nou eerlijk, je hebt er zelf ook niet vaak heel veel zin in. Een vaatwasser biedt dan uitkomst. Je hoeft je afwas niet eens af te spoelen. Je zet ze gelijk in de vaatwasser, plaatst een vaatwastablet en klaar is kees. Als je eenmaal een vaatwasser hebt aangeschaft, wil je nooit meer zonder. Een ander bijkomend voordeel van een vaatwasser is dat deze ervoor zorgt dat je keukenblad leeg en schoon blijft. Als je geen vaatwasser hebt, zal er altijd een afwas op je staan te wachten in de keuken, wat het werkblad druk en chaotisch kan maken.

Airfryer

Heb jij al een airfryer in huis? Of zweer jij bij de frituurpan? Steeds meer mensen stappen over naar de airfryer en wij snappen wel waarom. Een airfryer is namelijk veel gezonder dan een gewone frituurpan. Je gebruikt geen olie of vet en alles gaat via hete lucht. Dit scheelt nogal wat calorieën. Naast patat en snacks kun je er veel meer mee doen dan frituren. Je kunt het apparaat namelijk ook gebruiken als oven. Bak er een bananenbrood of cupcakes in. Naast bovengenoemde simpele dingen, kun je er ook complete maaltijden mee maken.

You may also like

Comments are closed here.