zonnepanelen

Wat zijn zonnepanelen?


Ben je op zoek naar zonnepanelen Utrecht? Wat zijn zonnepanelen nou eigenlijk? De zon schijnt op het dak en een groot aantal van de zonnecellen verzamelt zich. Dat maakt in een notendop zonnepanelen. De verzamelde cellen bestaan uit silicium. Dit wordt dan weer gebruikt voor twee soorten panelen: panelen die donker of zwart gekleurd zijn, de monokristallijne zonnepanelen. Daarnaast de polykristallijne of multikristallijne zonnepanelen, met een blauwe kleur. De cellen zorgen ervoor dat het licht direct omgezet kan worden naar elektriciteit. Wil je meer informatie? Lees dan snel verder voor de voordelen en wanneer het een goed idee is om zonnepanelen te overwegen. Of kijk op de website.

Redenen om voor zonnepanelen te gaan

Zoals eerder genoemd worden zonnepanelen gebruikt om energie op te wekken. Het wordt voornamelijk gebruikt om zowel geld als het klimaat te besparen. Je bent met zonnepanelen dus gegarandeerd duurzaam en groen bezig. Je zult misschien denken: maar bij bewolkt weer dan? En op donkere dagen? Gezien je inderdaad ’s nachts minder voordeel hebt van de zonnepanelen, is het een regeling geworden dat de stroom van overdag teruggeleverd kan worden. Er is hier dus over nagedacht! Wist je dat je ook een btw-teruggave kunt krijgen voor het gebruik van zonnepanelen? Bovendien is het plaatsen van zonnepanelen een grote investering, maar uiteindelijk verdien je dit uiteindelijk weer terug, gezien je veel energiekosten bespaard. Bekijk meer op sondi-solar.nl

Wanneer niet gaan voor zonnepanelen?

Ook in 2023 zijn zonnepanelen nog steeds interessant. Wel is het zo dat zonnepanelen vooral bruikbaar zijn op een zonnige dag. Houdt dus rekening mee met hoeveel kWh het oplevert in de winter en op donkere, bewolkte dagen. De beste tijd om zonnepanelen te overwegen is in de winter. In de lente en zomer zul je hier het meest profijt van hebben. Houdt daarnaast er rekening mee dat je zonnepanelen moet onderhouden. Zonnepanelen zijn namelijk niet zelfreinigend. Als je de zonnepanelen niet uit het zicht kunt plaatsen voor de rest van de buurt dan valt het wel op.

Houdt ook rekening met deze punten

Het plaatsen van zonnepanelen is niet altijd de beste keuze. Heb je veel schaduw? Dan zijn zonnepanelen niet verstandig om te nemen. Je hebt juist een plek nodig met zo min mogelijk schaduw. Houd er ook rekening mee dat het plaatsen van zonnepanelen in het westen minder opbrengt dan wanneer het geplaatst wordt in de zuidelijke richting. Zorg ervoor dat goedkoop niet uiteindelijk duurkoop wordt, door te zorgen voor een goede installatie zoals het hoort. Laat het altijd aan een betrouwbare specialist over. Daarnaast zou je wellicht je meterkast moeten aanpassen, wat ook weer kosten mee kan brengen.

Tips voor het schoonmaken

Heb je al zonnepanelen aangeschaft? Met deze tips kun je vast wel vooruit: check je zonnepanelen op het onderhoud een paar keer per jaar. Denk aan drie of vier keer per jaar. Je kunt het zelf schoonmaken, of laten schoonmaken. Als je het zelf wilt doen, kun je een tuinslang gebruiken. Gebruik eventueel regenwater. Pas op met schuurmiddelen, schuursponzen en hogedrukreiniger. Ook als je moeilijk bij het dak kunt, moet je het zo veilig mogelijk voor jezelf houden: gebruik bijvoorbeeld een telescoopwisser.

You may also like

Comments are closed here.