goede planten voor binnen

Wat zijn goede planten om binnen te houden?


Een gezonde woonomgeving is erg belangrijk en er zijn verschillende manieren om te verwezenlijken. Een daarvan is de aanschaf van luchtzuiverende kamerplanten. Een paar grote kamerplanten kunnen namelijk het verschil maken tussen een gezonde lucht in huis of een ongezonde. Bovendien zijn de meeste kamerplanten makkelijk te verzorgen en vragen ze niet veel aandacht. Echter kun je niet elke plant binnen zetten. Zo zijn er planten die veel licht nodig hebben en die groeien vaak niet goed in een woonkamer. Welke planten het wel goed binnen doen, lees je hieronder.

Als je een plant voor binnen kiest, zorg er dan voor dat deze weinig onderhoud vraagt en niet te veel water of licht nodig heeft. Voeg bloemen toe om de ruimte een extra vleugje kleur en geur te geven en zorg er daarbij voor dat je ze regelmatig water geeft. Kies het liefst planten die niet veel licht nodig hebben, zoals een klimop of een varen.

Plaats planten op minstens 5 centimeter afstand van ramen of ventilatieopeningen, zodat ze niet uitdrogen. De frequentie van water geven is afhankelijk van het soort grond dat je gebruikt; als je potgrond gebruikt, geef dan om de twee weken water en als je aarde gebruikt, blijf water geven totdat het goed begint uit te lekken voordat je weer water geeft

We weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende zuurstof in huis te hebben. Maar weet je dat er planten zijn die daadwerkelijk kunnen helpen de hoeveelheid zuurstof in je slaapkamer te verhogen? De Sansevieria en Aloë Vera zijn de beste slaapkamer planten voor zuurstof!

Koop vetplanten omdat ze veel makkelijker te verzorgen zijn en veel langer meegaan dan andere soorten planten als ze goed worden verzorgd. Kies daarbij potten die passen bij jouw interieur. Dan hier enkele planten tips voor binnen:

Aloë Vera is erg goed voor meer zuurstof in de kamer

Aloë Vera is bekend van de verzorgingsproducten en geneesmiddelen die ervan gemaakt worden,  maar deze plant is ook uitermate geschikt voor binnen. Tijdens de nachtelijke uurtjes geeft deze plant veel zuurstof af waardoor de ruimte weer frisser en gezonder is de volgende ochtend. De aloë vera plant staat het liefst op een licht plekje in direct zonlicht. Voor het raam is dus een goede optie.

De “Sansevieria“ makkelijk te verzorgen en goed bestand tegen ongedierte

De Sansevieria is gemakkelijk te verzorgen en erg goed bestand tegen ongedierte. Een perfecte plant voor diegene die hun planten nog wel eens vergeten. De Sansevieria produceert veel zuurstof en houdt van een lichte plek in halfschaduw, wat hem ideaal maakt voor in huis, bij voorkeur de woonkamer.

De Orchidee: erg mooi en weinig onderhoud

De Orchidee heeft ook niet veel verzorging nodig en bloeit vooral in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Orchideeën hebben niet het gehele jaar door bloemen aan hun steel. Na een tijdje vallen de bloemen er namelijk af en mag de plant zo goed al verwaarloosd worden. Maanden later zul je zien dat er nieuwe knopjes aan komen. De orchidee staat het liefst in halfschaduw of zelfs geheel in de schaduw… en kan dus zo wat op elke plek in je slaapkamer staan.

De Eucalyptus is een van de populairste planten voor binnen

De Eucalyptus plant is een van de populairste kamerplanten. De plant is gemakkelijk te verzorgen, zorgt voor een beter leefklimaat en filtert de binnenlucht. De plant staat het liefst in halfschaduw.

You may also like

Comments are closed here.