woontrends 2023

Wat zijn de woontrends van 2023?


Ga jij dit jaar je woning opnieuw inrichten? Misschien staat er zelfs wel een verhuizing op de planning. Natuurlijk ben je dan heel benieuwd naar de woontrends van 2023. Uiteraard geldt dit niet alleen voor mensen die verhuizen, ook uit algemene interesse kun je heel benieuwd zijn naar woontrends 2023. We vertellen je er graag meer over. We verklappen alvast dat het jaar 2023 wat betreft woontrends absoluut een jaar van uitersten is. Denk hierbij aan minimalisme en zeker ook aan maximalisme.

Duurzaamheid

Wat betreft woontrends 2023 ontkomen we er niet aan om te starten met duurzaamheid. Natuurlijk had je dat zelf ook al verwacht. Duurzaamheid is een thema dat op dit moment vrijwel over speelt. Ook als het gaat om woontrends voor 2023. En ga er maar vanuit dat duurzaamheid de komende jaren een rol blijft spelen. Of je nu kiest voor duurzaam omdat dit een belangrijke waarde voor je persoonlijk is of niet, de trend op woongebied is in ieder geval behoorlijk duurzaam. Denk hierbij dus gerust ook aan tweedehands meubelen. Je valt absoluut niet uit de toom als je voor je nieuwe tafel of kast naar de kringloop gaat. Ben je een beetje handig, dan zorg je vervolgens natuurlijk zelf nog voor een extra look en een persoonlijk tintje. Voor duurzaamheid hoef je niet beslist naar de kringloopwinkel. Ook het vintage sfeertje en stijltje is volop te vinden in 2023.

Natuurlijke uitstraling

Heerlijk back to basic. Uiteindelijk heeft deze natuurlijke uitstraling ook veel te maken met duurzaamheid. Kijken we naar woontrends voor 2023, dan zien we dat groen en natuur een behoorlijk belangrijke rol spelen. Dit zagen we overigens de laatste jaren al vaker terugkomen. In 2023 halen we de natuurlijk zelfs helemaal naar binnen. Je bent absoluut geen uitzondering als je je kamer, badkamer en slaapkamer vol zet met groene planten. En dan het liefst planten die zo groot mogelijk zijn. Ook de kleuren bruin en groen spelen een belangrijke rol als we kijken naar woontrends 2023.

Verf op plafond

Aan de ene kant dus minimalisme, natuur en duurzaamheid. Aan de andere kant zeker ook lef. Laat je plafond er maar uit springen. In 2023 kan dat absoluut. Je mag spelen met kleuren. Wellicht vind je dat zelf nog een beetje spannend, maar het past voor 100% bij de woontrends van 2023. Reken er maar op dat dit voor een fantastisch sfeertje gaat zorgen. Houd jij absoluut niet van risico’s, dan kun je deze woontrend misschien beter overslaan. Geef hem gewoon als tip aan je buurvrouw of collega. Wellicht neem je de stap daarna alsnog zelf ook.

Minimalisme

Minimalisme is ook heel kenmerkend voor woontrends van 2023. De kamer hoeft niet helemaal vol te staan. Een tafel, voldoende zitplekken en een paar lampen en je komt wat betreft de woontrends van 2023 al een heel eind. Ook de meubels en accessoires zelf zijn vaak heel minimalistisch. Ook deze trend zien we al een aantal jaren. Had jij je woning al aardig ingericht volgens deze trend, dan ben je dus ook in 2023 nog helemaal trendy.

Opvallende kleuren

We noemden dit al bij de plafonds, maar ook als het om meubels gaat zien we bij woontrends van 2023 vrij opvallende kleuren. Een heel felgekleurde luie stoel doet het supergoed op dit moment. Houd je van drukte, dan kun je meerdere meubels met opvallende kleuren nemen, maar het is natuurlijk ook fantastisch om te kiezen voor een heel opvallend meubelstuk. Dit mag gerust ook behoorlijk contrasteren met de rest van je meubels.

You may also like

Comments are closed here.