wat te doen met lege muren

Wat te doen met die lege muren?


Ben je net verhuisd, of wil je wat doen met die ene lege muur in je huis? Dat kan dan best wel eens een lastige klus zijn, want er is zo veel om uit te kiezen! Er zijn ontzettend veel manieren om je muur op te vrolijken en aan te kleden.

Schilderijen en posters

Je zou als eerst kunnen denken aan een makkelijke variant, zoals schilderijen en posters. Dit is een praktische manier om kleur en textuur aan een muur toe te voegen. Kies een kunstwerk dat bij de stijl van de kamer past en hang het op een prominente plaats. Groeperingen van meerdere schilderijen kunnen ook een interessante manier zijn om een muur te decoreren.

3d wandpanelen

Een erg populaire optie zijn 3d wandpanelen. Dit zijn decoratieve wandpanelen voor als je eens wat anders wil dan een nieuw kleurtje of behang. Deze panelen worden 3D genoemd omdat de wandpanelen echt diepte en reliëf bevatten. 3D wandpanelen zijn snel te plaatsen en hebben veel voordelen, waaronder dat ze makkelijk schoon te houden zijn. 3D wandbekleding is geschikt voor alle binnen- en buitenmuren, en is ook te gebruiken als gevelbekleding.

Een accentmuur / muur verven

Een mooie kleur verf kan natuurlijk ook altijd. Een lekker fris kleurtje doet wonderen voor een kale muur, en kan de hele look van de kamer direct veranderen.

Muurstickers

Muurstickers en muurteksten zijn ook een geweldige manier om een persoonlijk tintje aan een muur te geven. Kies een citaat dat je aanspreekt of een afbeelding die bij de stijl van de kamer past.

Behang

Behang is natuurlijk ook een goede optie. Kies voor een opvallend behang om de muur een echt statement te geven. Er zijn talloze ontwerpen beschikbaar, van gedurfde patronen en felle kleuren tot meer subtiele prints. Je kunt er ook voor kiezen om slechts één muur te behangen, wat een dramatisch effect kan geven. Behang kan wel wat lastig zijn om op te behangen.

Fotolijsten

Fotolijsten zijn ook een populaire manier om herinneringen en persoonlijkheid aan een kamer toe te voegen. Het is ook een idee om een mooie fotocollage te maken.

Muurschilderingen

Muurschilderingen zijn een unieke manier om een muur te decoreren. Huur een professionele kunstenaar in of probeer zelf een muurschildering te maken. dan moet je wel een vaste hand hebben!

Boekenplanken

Zijn niet alleen handig voor opslag, maar kunnen ook als decoratie dienen. Zet enkele mooie boeken, planten, foto’s of kunstwerken op de planken om de muur meer dimensie te geven.

Wandtapijten

Wandtapijten zijn een prachtige manier om kleur en textuur aan een muur toe te voegen. Kies een tapijt dat past bij de stijl van de kamer en hang het op een prominente plaats.

Verlichting

Verlichting kan een muur op vele manieren verfraaien. Installeer bijvoorbeeld een reeks sfeerlampen of hang een opvallende lamp op om de kamer echt om te toveren.

Er is genoeg keuze dus, met alle voor- en nadelen. Veel plezier met uitzoeken!

You may also like

Comments are closed here.