raamdecoratie

Wat maakt dubbele plisségordijnen populairder dan standaard plisségordijnen?


Dubbele plisségordijnen stijgen flink in populariteit. Dit type raamdecoratie wordt steeds vaker toegepast in woonkamers, slaapkamers en thuiskantoren. Het heeft namelijk nog meer voordelen dan de standaard variant. In dit artikel lees je er alles over!

Verschil tussen standaard en dubbele plisségordijnen

Dubbele plisségordijnen worden ook wel Duette Shades of dupli plissé genoemd. Zoals deze namen al doen vermoeden, bestaat de dubbele variant uit twee lagen stof. Een standaard plisségordijn bestaat uit slechts één laag geplisseerde stof. Bij beide varianten kan de stof zich compact opvouwen en weer elegant uitvouwen.

Optimale isolatie door honingraatstructuur

De twee lagen stof van duettes zijn gedeeltelijk aan elkaar bevestigd waardoor er een honingraatstructuur ontstaat. In deze holle ruimtes blijft lucht hangen. Dit zorgt ervoor dat de raamdecoratie nog beter isoleert dan standaard plisségordijnen. Het is dus de ideale manier om de stookkosten in de winter omlaag te brengen en je woning in de zomer juist lekker koel te houden!

Verduistering zonder lichtkieren

Duette plisségordijnen zijn verkrijgbaar in diverse soorten stoffen. Van transparant tot geheel verduisterend. Een groot voordeel van verduisterende dubbele plisségordijnen is dat er geen lichtkieren zijn. De bedieningskoorden zitten namelijk aan de voorzijde in plaats van de zijkant. Met dupli plissé kun je een ruimte dus nog beter verduisteren.

Top down bottom up bediening

In de webshop van Mijn Raamdecoratie vind je duette raambekleding met zogenaamde ‘top down bottom up’ bediening. Je kunt de gordijnen dus niet alleen van boven naar beneden laten zakken, maar ook op andere hoogtes vastzetten. Bedek bijvoorbeeld enkel het midden van de ramen met de dubbele plisségordijnen. Op deze manier komt er via de bovenkant en onderkant van de ramen nog veel daglicht binnen, maar geniet je wel van privacy. Mensen kunnen niet zomaar naar binnen kijken wanneer de duettes op ooghoogte hangen. Het is ook erg handig wanneer je een vervelende schittering van buiten wil afschermen. Je hoeft niet het gehele raam te bedekken met de gordijnen, maar kunt slechts het noodzakelijke stukje afdekken. Kortom: deze manier van bedienen is super flexibel!

Luxueus en strak uiterlijk

Door de honingraadstructuur en de weggewerkte bediening hebben dubbele plisségordijnen een heel luxueus uiterlijk. Het oogt een stuk strakker en moderner dan enkele plisségordijnen. Uiteraard heb je ook bij dit type raamdecoratie een ruime keuze uit diverse kleuren en stoffen, waardoor je de stijl perfect kunt aanpassen op jouw interieur. Er zijn daarnaast standaard formaten verkrijgbaar, maar het is ook mogelijk om een duette op maat te laten maken voor de perfecte match.

You may also like

Comments are closed here.