tuin herfst

Wat kun je in de herfst doen om in de lente een fijne tuin te hebben?


Of het nu gaat om een ​​beetje wieden om de boel bij te houden of het plannen van nieuwe beplanting om een ​​lelijke border nieuw leven in te blazen, er zijn in elk seizoen altijd klusjes in de tuin te doen. Er zijn twee seizoenen die drukker lijken dan de andere en dat zijn de lente en de herfst, de hoekstenen van het groeiseizoen. Er zijn zaken die je nu kunt doen om in de lente minder werk te hebben, waardoor je bijvoorbeeld geen trips bestrijden hoeft. Zou dat wel moeten, dan kan dat tegenwoordig vrij gemakkelijk biologisch, door bijvoorbeeld gebruik te maken van roofmijten. Beter is het natuurlijk om in de lente zo min mogelijk in de tuin te moeten doen, en direct te kunnen genieten van de voorjaarszon. Dus, wat moet je weten over deze tijd van het jaar om ervoor te zorgen dat je in de lente sneller van je tuin kunt genieten?

Herfst klussen in de tuin

In de vroege herfst draait alles om het oogsten van groenten en fruit, of het nu gaat om bramen zoeken of een pompoen klaarmaken voor Halloween. Nu de bladeren hun veelzijdige tinten oranje, rood, geel en bruin aan het kleuren zijn, is het tijd om de tuin winterklaar te maken. Dit zijn de herfst tuinklussen die we aanbevelen, om ervoor te zorgen dat je tuin er tijdens die donkere dagen en lange nachten op zijn best uitziet.

Oogsten

Tijd om niet alleen te genieten van de vruchten van je arbeid, maar ook om plannen te maken voor de volgende lente. Dit is hét moment om zaden te bestellen, doe dit op tijd en dit zal je helpen bij het plannen van je kweekkalender. Verzamel zaadkoppen van bestaande planten en bewaar de zaden in een luchtdichte container tot ze in de lente klaar zijn om te planten. Je kunt ook de zaden laten staan ​​om vogels naar de tuin te lokken.

Als je een moestuin hebt, breng dan een goede mestlaag aan op de grond, dit helpt niet alleen om onkruid te onderdrukken, maar het voegt ook essentiële voedingsstoffen toe aan de grond tijdens de wintermaanden.

Opruimen

De herfst is de tijd om op te ruimen en ervoor te zorgen dat geen van de planten tijdens de wintermaanden harder hoeft te werken dan nodig is. Alle planten energie zou naar de wortels moeten gaan, in plaats van vreemde uitlopers en stengels te ondersteunen. Maak dus de borders netjes door de eenjarigen uit te graven en de rozen te snoeien.

Andere taken:

  • Maak de vijver schoon om te voorkomen dat door bladeren de pompen of filters verstopt raken.
  • Afgevallen bladeren regelmatig opharken (toevoegen aan de composthoop), als alle bladeren gevallen zijn, kunnen loofbomen verplaatst worden.
  • Plant groenblijvende planten en de voorjaarsbollen voordat je kale grond bedekt met een goede mulch, dit zal helpen om onkruid te verminderen en de tuin er netjes uit te laten zien.

Herfst gazon verzorging

Na de ontberingen van de zomermaanden en het wekelijkse grasmaaien, kan het je vergeven worden te denken dat er niet veel te doen is voor aan je grasveld. Het is waar dat er in de wintermaanden niet veel op dat gebied te doen is, maar in de herfst is het een goed idee om het gras weer voor te bereiden.

Hark over het gazon om al het mos te verwijderen, belucht het (door er regelmatig een vork in te steken) om de verdichting te verminderen, borstel het om eventuele worm uitwerpselen te verwijderen en geef het tenslotte een goede voeding. In zekere zin zorgt dit ervoor dat je gazon alles heeft wat het nodig heeft voor een winterslaap!

You may also like

Comments are closed here.