deur in zijn scharnieren schilderen

Bespaar tijd door een deur in zijn scharnieren te schilderen met deze eenvoudige tips!


Heb je ooit een deur willen schilderen, maar heb je niet de moeite genomen om hem uit de scharnieren te halen? Geen stress, want meer mensen lopen tegen dit probleem aan, omdat het uit de scharnieren halen van een deur een omslachtige klus kan zijn, om maar niet te spreken van het terughangen in die scharnieren. Met onderstaande tips kun je de deur echter schilderen terwijl deze in de scharnieren hangt!

Hoe een deur in zijn scharnieren te schilderen

Een veel gebruikte is om een plastic mapje te gebruiken, die je tussen de deur en de muur of het kozijn houdt om ervoor te zorgen dat daar geen verf op komt. Om deze hack zelf uit te proberen, neem je een eenvoudige plastic map, of een vel van dun karton (deze zal uiteraard minder lang meegaan) samen met verf in de kleur van je keuze. Houd vervolgens die map langs de boven- en onderrand van de deur terwijl je deze schildert. De verf zou met succes op de deur moeten komen, zonder de randen daarom heen te raken.

Nu horen we jullie vragen: “Maar hoe zit het met druppels? Hoe zit het met panelen? Hoe zit het met schuren en primen en afwerken?!” De beste manier om een ​​deur te schilderen is nog altijd om hem uit de scharnieren te halen, omdat je dan overal het beste bij kunt. Als je echter tijdsdruk hebt, of gewoon niet zo technisch en er tegenop ziet om de deur uit de scharnieren te halen, volgen hier nog enkele andere tips om de valkuilen van deze snelle methode te omzeilen.

Voorkom druppels

Als je verticaal schildert, kan de zwaartekracht tot druppels leiden als je niet oppast. Neem deze noodzakelijke voorzorgsmaatregelen om dat risico te minimaliseren:

– Gebruik waar mogelijk een roller, omdat deze de verf gelijkmatiger aanbrengt dan kwasten. Minirollen zijn vooral handig voor de kleinere oppervlakken van een deur.

– Verf in dunne lagen. Natuurlijk dek het zo minder goed, maar je zorgt er wel voor dat het een veel gladder oppervlak wordt. Streef naar twee tot drie dunne lagen.

– Gebruik een doek of papier op de vloer onder de deur om eventuele druppels op te vangen.

een deur in zijn scharnieren schilderen

Panelen nauwkeurig schilderen

Een paneeldeur schilderen kan iets lastiger zijn. Dit komt omdat rollen die interieur details niet kunnen bereiken en de verschillende oppervlakken kunnen eventuele gebreken aan de deur meer op de voorgrond plaatsen. Om deze problemen het hoofd te bieden, gebruik je een klein schuimrubber of synthetisch penseel en zorg je ervoor dat je “insnijdt” om de meest nauwkeurige slagen te krijgen.

Verminder de gebreken

De beste manier om het uiterlijk van gebreken te verminderen, is door ze volledig te verwijderen door gaten en krassen op te vullen en de deur te gronden voordat je gaat schilderen. Maar als je die taak niet aankan, gebruik dan de onderstaande tips om gebreken te verminderen en te camoufleren terwijl je toch tijd bespaart:

– Maak altijd de deur schoon voordat je gaat schilderen! Dit voorkomt dat stof en haar de nieuwe verfbeurt beschadigen.

– Vermijd hoogglans verven die oneffenheden op de oppervlakken juist benadrukken. Kies in plaats daarvan voor een matte of halfglans, die een subtiele glans biedt die plekken kan minimaliseren.

– Schuur de deur tussen de verflagen licht op met korrel 220. Dit kan achtergebleven stof of druipsporen verwijderen.

Meer schildertips

Een deur schilderen is een echte kunst, dus het is altijd een goed idee om er meer over te lezen om de beste aanpak voor jouw specifieke deur te begrijpen. Of je nu een gelakte deur, een voordeur of een hele garagedeur schildert, je kunt er zeker van zijn dat er tal van tips beschikbaar zijn om het proces te vereenvoudigen. Zorg er bovendien voor dat je meer te weten komt over veel voorkomende schilder fouten en hoe je deze kunt oplossen. Blijf oefenen en binnenkort ben je een professional, klaar om het hele huis aan te pakken… van binnen en van buiten!

You may also like

Comments are closed here.