Tuintips voor ieder seizoen


In elk seizoen is er wel iets te doen…

Elk seizoen is er wel iets in de tuin te doen. De tuin is belangrijk om goed te onderhouden, want het is een belangrijk en zichtbaar visitekaartje van jouw woning. En als je in de lente, zomer en nazomer in de tuin zit, wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten en ontspannen. Maar wat kun je per seizoen doen om de tuin op orde te houden? Gebruik onze tuintips voor elk seizoen en je kunt het hele jaar volop plezier beleven aan jouw tuin.

De lente: het lekkere weer komt er weer aan

Als de winter zijn einde nadert en de vogeltjes beginnen te fluiten, is dat een goed moment om je voor te bereiden op de terugkeer van de zon. Koop een loungeset en een parasol voor in de tuin. Voor de lente al een relaxte zithoek creëren met een parasol voor in de tuin is slim. Want in de lente kan het al heerlijk zonnig of zelfs fel warm zijn, en is een parasol bij jouw terras ideaal. Verder kun je in de lente alvast bloembollen voor in de zomer planten, de grasmat goed maaien en bemesten en de lavendel snoeien.

De zomer: warmte vraagt om water

’s Zomers is het van belang om te garanderen dat planten, bloemen en het gazon voldoende vochtig blijven. Zeker als het tropisch warm is, is dit cruciaal om de tuin mooi te houden. Voed rozen met extra rozenmest om ze de zomer door te helpen. Verder kun je in de maand augustus stekken maken van bijvoorbeeld lavendel of oleander.

De herst: bereid je voor op het winterseizoen

De herfst is ideaal om de tuin op te knappen voor de komende winter. Haal dode bladeren uit de tuin, snoei de heggen en maai het gazon voordat het begint te vriezen. Ook het planten van bomen en struiken is een ideale bezigheid gedurende de herfst.

De winter: let op de vijver

Heb je een vijver, span daar dan sowieso tijdens de herfst een net over om bladeren te weren. Houd de vijver open door een wak te maken bij vorst. Verder is de winter ideaal om tuinmeubels te reinigen en het gereedschap op te poetsen.

You may also like

Comments are closed here.