tuinstijlen

Wat is jouw tuinstijl? Kom er hierachter!


Als je nadenkt over jouw droomtuin, hoe ziet die er dan uit? Misschien vind je verschillende stijlen mooi en weet je niet goed hoe je die moet combineren. Of je wil graag nog wat inspiratie op doen. Over deze onderwerpen gaan we het hebben in deze blog. Ook bespreken we welke stijlen veel voorkomen en hoe je deze in je tuin kunt verwerken.

Verschillende tuinstijlen

Zoals we net al benoemde, er bestaan veel verschillende tuinstijlen. We zetten er een paar voor jou op een rijtje:

  • Strak en stijlvol, dit is een stijl die past bij een moderne uitstraling. Je houdt van rechte lijnen en een rustige uitstraling. Jouw voorkeur gaat uit naar de grote gebaren. Denk aan grote plantenpotten of straattegels. Zo is een dubbelstaafmat hekwerk echt iets voor jou. Je houdt van overzicht en less is more.
  • Gezellig en knus, dit is een stijl die warmte uitstraalt. Een leuk plantje hier, een beeldje daar en nog een lichtsnoer voor de zekerheid. Jouw stijl is druk maar daardoor ook erg sfeervol. Jouw tuin moet voelen als een thuis en je persoonlijkheid moet terug te zien zijn. Jij maakt gezellige zithoeken en houd van een mooie sierlijke schutting. 
  • Kinderparadijs, jij wilt dat jouw kinderen van de tuin kunnen genieten. Jouw kinderen moeten kunnen genieten in een zandbak en daarna kunnen springen op de trampoline. Vergeet niet ook voor jezelf een fijne hoek in te richten, zodat jij vanaf je eigen plekje in de tuin van hun plezier kan genieten.  
  • Oase aan rust, jouw stijl is rustgevend en kalm. Je houdt ontspanning en kan dit het beste als jouw omgeving dat ook uitstraalt. Kleine slootjes of watervallen zijn echt iets voor jou. Ook ligbedden met comfortabele kussens zijn voor jou gemaakt. Het kleurenpalet is rustig en je blijft bij de neutrale kleuren. 
  • Net als op vakantie, jouw stijl is geïnspireerd op jouw favoriete vakantiebestemming. Dat kan van alles zijn. Denk aan Marokko, Italië, Japan, Spanje of Frankrijk. Wat het ook is, als jij in je tuin bent wil je dat vakantiegevoel ervaren. 

Stijlen combineren

De kans is groot dat je je niet volledig aansluit bij één stijl. De meeste van ons houden van verschillende stijlen, maar hoe combineer je die nou het beste met elkaar? Probeer de verbinding op te zoeken. Wil je rust maar ook een plek voor de kinderen? Kies dan voor een kleine zandbak, zo hebben de kinderen plezier maar heb je geen groot speeltoestel in je zichtveld. Wil je een combinatie tussen gezellig en strak? Kies dan voor een strakke basis en voeg gezellige elementen toe, zoals een vrolijk tuinkussen. Je hoeft je niet vast te klemmen aan één stijl, het is jouw feestje!

You may also like

Comments are closed here.