lekkage

Wat is het belang van een bouwkundige keuring?


Als je van plan bent om een nieuwe woning te kopen, dan zijn er een aantal dingen waar je meteen op let. Hoe groot is de master bedroom? Hoe veel wasbakken heeft de badkamer en is er ook een bad? Zijn er leuke glas in lood raampjes of andere authentieke details? Er zijn echter wel wat dingen die jou niet meteen zullen opvallen en bij enthousiasme vaak achterwege worden gelaten. Dit zijn de onderdelen van het huis waar nog veel onderhoud aan moet worden gedaan. Daarom is het aanvragen van een bouwkundige keuring bij Huiskeur.nl een slim idee om vooraf je aankoop te doen. 

Wat houdt een bouwtechnische keuring in?

Bij een bouwtechnische keuring, oftewel een bouwkundige keuring, wordt de staat van een woning onder de loep genomen en in kaart gebracht. Veel dingen zoals dat de kozijnen geverfd moeten worden, kun je ook zelf wel inzien. Maar er zijn bij woningen ook onderliggende problemen die jij niet zo snel zelf kunt inzien. De bouwkundige keuring wordt uitgevoerd door een echte bouwkundige ingenieur. Hij of zij zal het gehele pand onder de loep nemen. 

Een visuele keuring

Wanneer je een bouwkundige keuring aanvraagt is het belangrijk om te onthouden dat dit een visuele keuring is. Het betreft dan ook een momentopname. Neem bijvoorbeeld de hevige plekken in het huis die wijzen op lekkage. Als je jouw droomwoning in de zonnige zomermaanden had laten keuren, dan waren deze plekken waarschijnlijk niet zichtbaar en daardoor kan het over het hoofd worden gezien. Daarnaast zijn ook niet alle onderdelen van een huis zichtbaar, zelfs niet voor een expert. 

Wanneer is het beste moment? 

Natuurlijk wil je graag dat jouw huis wordt geïnspecteerd door een expert op het juiste moment zodat alles goed bekeken kan worden. Een bouwkundige keuring kun je het beste doen voordat je het bod doet. Na de keuring krijg je namelijk een overzichtelijk rapport waarin staat wat er eventueel moet worden gedaan aan de woning. Ook eventuele aanwezige verborgen gebreken staan in dit bouwkundig rapport.  Jij kunt dan het bod op deze gegevens baseren en wellicht onder de vraagprijs gaan zitten.

De bouwkundige keuring als ontbindende voorwaarde

Bij het kopen van een woning is het natuurlijk zo dat jij niet de enige geïnteresseerde bent. Jij kunt er dan voor kiezen om eerst een bod te doen en daarna direct de keuring in te plannen. Op dat moment weet je natuurlijk niet of je de woning hebt maar je kan dan voor jezelf wel bepalen of het het risico waard is om de woning te kopen. Een bouwkundige keuring zal je hoe dan ook meer inzicht geven en je een beetje gerust stellen.

You may also like

Comments are closed here.