speksteen kachel kopen

Wat is een speksteenkachel en wat zijn de voordelen hiervan?


Uw huis duurzaam verwarmen

In Nederland is er al enige tijd discussie over het duurzaam verwarmen van huizen. De CV ketel die op gas werkt, lijkt zijn tijd gehad te hebben, omdat nieuwbouw in Nederland sinds kort gasloos opgeleverd wordt. Daarnaast zijn veel gemeenten bezig om bepaalde wijken aan te wijzen om definitief van het gas af te halen.

Alternatieven voor gas

Veel huiseigenaren stellen zichzelf daarom de vraag wat de alternatieven voor gas zijn om het huis te verwarmen. Een warmtepomp wordt het vaakst genoemd als beste alternatief voor de CV ketel. Maar is dat ook zo? Een van de meest oude en toch duurzame manieren van verwarmen is het verwarmen van het huis met hout, zoals ook in biomassacentrales wordt gedaan. Hout verbranden is namelijk CO2-neutraal, omdat de hoeveelheid CO2 die bij verbranding van hout wordt uitgestoten, gelijk is aan de hoeveelheid CO2 die de boom tijdens zijn groei uit de lucht heeft opgenomen.

Een speksteenkachel kopen

Er zijn verschillende manieren om het huis te verwarmen door hout te stoken. Veel van deze methodes, zoals een open haard, hebben echter het nadeel dat ze weinig efficiënt zijn: veel warmte gaat verloren door de schoorsteen. Een oplossing voor dit probleem is een speksteenkachel kopen, die dit nadeel niet heeft door een slim circulatiesysteem. Een speksteenkachel is gemaakt van speksteen, een natuurlijk materiaal dat gemakkelijk warmte opneemt en daarna weer langdurig afgeeft aan de omgeving. Het verwarmen van het huis met een speksteenkachel gebeurt dus niet alleen door de directe warmte van het vuur, zoals bij een gewone houtkachel, maar ook door de stralingswarmte van het speksteen dat 12-24 uur nadat het vuur is uitgegaan nog warmte afgeeft. Een speksteenkachel hoeft maar korte tijd te branden om het huis de rest van de dag warm te kunnen houden. Behalve deze zeer effectieve manier van verwarmen, heeft een speksteenkachel ook het voordeel dat de warmte die de kachel afgeeft geen droge lucht veroorzaakt zoals bij conventionele radiatoren. Speksteenkachels staan tevens bekend om hun lange levensduur en de aangename sfeer die ze in huis verspreiden. Al met al is een speksteenkachel een goed en duurzaam alternatief voor het verwarmen van uw huis.

You may also like

Comments are closed here.