warm vloerkleed

Wat is een inboedelverzekering?


Je moet er toch niet aan denken dat er iets in je huis gebeurt. Een brand, overstroming of ander heftig gevolg, zorgt voor ontzettend veel schade. Nog erger als je al deze kosten zelf moet betalen…

Wat als het mis gaat?

Brand is allesverwoestend. Het is verschrikkelijk als al je bezittingen worden vernietigd door brand. En ook andere schade kan traumatisch zijn. Je foto’s, je verzamelingen. Al je hard verdiende geld dat je erin stopte… Om die reden is er een inboedelverzekering. Daarmee verzeker je je volledige inboedel. Een brand, overstroming of andere verwoesting is al heftig genoeg, dat willen we vooral niet nog erger maken. Je hebt immers al genoeg zorgen.

Let goed op het te verzekeren bedrag

Wanneer je ervoor kiest om je inboedel te verzekeren, is het belangrijk om goed te kijken welke waarde jouw spullen hebben. Wanneer er daadwerkelijk schade is, wordt er gekeken hoe hoog die schade is. Is het bedrag hoger dan wat je verzekerd hebt? Dan ben je onderverzekerd en dan wordt er in veel gevallen niets uitgekeerd. Zelfs verzekerd zijn biedt dus geen garantie. Bedenk vooral dat je in de loop van de jaren waarschijnlijk meer spullen in huis hebt gehaald en dat je de verzekering dus mogelijk moet gaan opwaarderen.

Extra meeverzekeren

De meeste verzekeraars hebben de optie om spullen extra mee te verzekeren. Dit geldt bijvoorbeeld voor speciale verzamelingen waarvan de spullen veel waarde hebben, of een klassieke auto. Je kunt ook voor een allrisk verzekering gaan, zodat de inboedel ook verzekerd is wanneer er bijvoorbeeld iets wordt omgestoten. Bij de gewone verzekering voor je inboedel is dit meestal niet inbegrepen.

Inboedelverzekering afsluiten

Wil je een verzekering afsluiten, dan is het vooral slim om eens goed te vergelijken. Hoeveel wordt er vergoed, tegen welke tarieven en wat zijn de voorwaarden? Bekijk dit soort zaken allemaal goed, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Heb je een bijzondere verzameling, controleer dan ook goed wat de voorwaarden hierin zijn. Niet iedere verzekeraar wil hier iets mee doen namelijk en soms gelden er speciale regelingen. Zorg dat je dit dus helder hebt. Wanneer je alle aanbieders met elkaar vergeleken hebt, is het veel gemakkelijker een keuze te maken voor eentje waar je een goed gevoel bij hebt.

You may also like

Comments are closed here.