draaideurkasten

Wat is een draaideurkast?


De vraag ‘wat is een draaideurkast?’ lijkt misschien eenvoudig, maar het antwoord is niet altijd zo simpel. Of beter gezegd: de ene draaideurkast is de andere niet. Draaideurkasten zijn eenvoudig uitgedrukt kasten die openslaande deuren hebben. Uiteraard bestaan deze voor alle kamers in huis: woonkamers, slaapkamers, keukens, badkamer of hall bijvoorbeeld. En even logisch: ze bestaan in alle afmetingen, stijlen, materialen en uitvoeringen. Maar wat zijn de specifieke kenmerken van draaideurkasten en waarom zou je voor dit type van kasten kiezen? Wij gaan in dit artikel even dieper in op dit model van kasten.

Draaideuren: voor- of nadelen?

Er zijn een aantal plus- en minpunten aan een kast met draaideuren. Maar wat had je anders verwacht? Er is wel degelijk een reden waarom iemand voor draaideuren of voor schuifdeuren kiest. Laten we draaideuren even vergelijken met schuifdeuren. Bij schuifdeurkasten heb je altijd het nadeel dat minstens één gedeelte van je kast gesloten blijft. Draaideurkasten daarentegen kunnen volledig open gemaakt worden. Daardoor zijn ze ideaal om brede spullen op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan je set reiskoffers. Of zie je je TV al in een schuifdeurkast staan? Onhandig toch?. Beeld je in een kantoorruimte in dat je een volledig overzicht wilt hebben over al je ordners. Of je wilt een uitschuifbaar klasseringssysteem met mappen inbouwen. Dit kan enkel met een draaideurkast. Als je met spiegeldeuren wilt werken, zoals in je slaapkamer, dan zijn draaideuren minder praktisch. Bij schuifdeuren blijft je spiegel op je deur gewoon waar hij is, terwijl je toch een gedeelte van je kast kunt open schuiven. Misschien een klein ‘detail’, dat toch wel het vermelden waard is: de handvaten. Bij een schuifdeurkast heb je veel meer mogelijkheden qua handgrepen dan bij schuifdeurkasten. Met mooie handvaten aan je kastdeuren kun je je kast een totaal eigen look geven, wat dan weer minder bij schuifdeuren kan.

Niet onbelangrijk: je ruimte-indeling

Schuifdeurkasten zijn vooral geschikt voor kamers die klein uitvallen. Kasten met draaideuren geven aan je kamer een groter ruimtegevoel, juist omdat je zowel voor het opengaan van de deuren als het doorlopen extra ruimte moet voorzien. Hou bij het uitmeten van je kamer hiermee rekening. Dan heb je ruim voldoende mogelijkheid om je goed te kunnen bewegen in de kamer.

You may also like

Comments are closed here.