Wat is dé tuintrend van dit moment? Alles voor een tuin make-over!


De eerste stralen van de zon komen weer voorzichtig jouw tuin in, dus hup! De hoogste tijd om lekker naar buiten te gaan! Hoewel onze tuin nog steeds een verlengde is van onze woonkamer, kan het zijn dat jouw buitenplaatsje er na het winterseizoen uitziet alsof er een klein bommetje is ontploft. Maak je geen zorgen! Met een beetje inspiratie voor je tuin doe je al snel de meest leuke ideeën op, waardoor het er weer uit zal zien als een waar paradijsje. Wil je weten wat dé tuintrend van het moment is zodat je deze zomer in stijl kan genieten van de zon in jouw tuin? Met onderstaande leuke tuininspiratie zit je er deze zomer volgens de laatste tuintrends bij.

Natuurlijke materialen, aardetinten en stoere accessoires

Deze zomer zijn natuurlijke materialen weer helemaal terug van weggeweest. Mooie tuinmeubelen van bijvoorbeeld riet of bamboe passen perfect in een natuurlijke tuin. Onbehandeld hout en zachte tinten gaan heel goed samen. Deze tuinmeubelen van natuurlijke materialen kun je dan ook heel goed combineren met grote kussens in mooie rustige tinten zoals gebroken wit, lichtgrijs of taupe. Ook de tuintafel speelt weer een grote rol deze zomer. Natuurlijk willen we in onze tuin niet alleen lekker kunnen chillen met een goed boek, maar nodigen we ook vrienden uit voor een gezellige borrel of barbecue. Een robuuste tuintafel van bijvoorbeeld steigerhout wordt zo direct de eye-catcher van jouw terras. Ook de kruidentuin blijft een tuintrend dit jaar. Door leuke terracotta potjes met verse kruiden op tafel te zetten heb je niet alleen een uniek accessoire, maar springen de kleuren er ook direct lekker uit.

Leuke zithoekjes en stoere plantenbakken

Om het natuurlijke gevoel te houden in jouw tuin, is het plaatsen van grove plantenbakken van pallet hout of zelfs grijze betontegels helemaal hot! Het mag allemaal lekker tierig groeien, zolang groen en aardetinten maar de boventoon blijven houden. Stoeptegels hebben een prima tint voor een tuin met natuurlijke kleuren. Daarnaast ogen ze lekker robuust, en vormen ze een perfect contrast met bijvoorbeeld olijfbomen of palmbomen. Ook gezellige kleine zithoekjes met bankjes van hout mogen dit seizoen niet ontbreken. In combinatie met heerlijk zachte kussens in rustige tinten, heb je altijd een lekker rustig plekje in de zon. Deze zomer gaan we dus lekker terug naar de natuur in onze tuin. Robuuste houten tuinmeubelen en zachte aardetinten vormen hierbij de basis. Met deze inspiratie voor de tuin weet je zeker dat dit een heerlijke zomer wordt!

You may also like

Comments are closed here.