vloeren trends

Wat is de trend op het gebied van vloeren?


Het einde van het jaar is al weer in zicht, het moment voor ons om te kijken naar de afgelopen trends op het gebied van interieur, en dan vooral die van de vloer. Blijven sommige trends zich verder ontwikkelen en komt er nog een verrassende ontwikkeling aan? Een vloer is de basis van jouw woning en is daardoor erg bepalend voor een groot deel van de sfeer in huis. Ben je benieuwd naar de vloeren en interieur trends van 2021? Lees dan snel verder, want hieronder brengen we een uitgebreid verslag!

Hout in huis, zien we veel gebruikt worden, en dus ook in de vloeren die we kopen. Ook dit jaar blijven we natuurlijke materialen zien in de interieur trends. Zo zijn parketvloeren met een natuurlijk, houten uitstraling erg populair. Niet alleen hout speelt een belangrijke rol in het interieur van nu, maar ook de botanische trend zet door. Denk daarbij aan planten, natuurlijke materialen en houten accessoires. Het idee hierachter is eigenlijk simpel: breng buiten naar binnen. 

Parketvloer met eiken houten uitstraling

Kies daarbij bijvoorbeeld voor n parketvloer met een eiken houten uitstraling. Het eiken parket leeft en geeft het natuurlijke interieur een extra dimensie. Er zijn ook een groot aantal PVC en laminaat vloeren met een natuurlijke kleur en een echte eiken sfeer. Zo wordt bijvoorbeeld de visgraat laminaat vloeren  vaak gecombineerd met deze trend: dat komt door het realistische eiken uiterlijk. We zien in vloerentrends dat de natuurlijke kleur van onbehandeld eiken de grootste trend is, ook in 2022 zal dit een belangrijke rol blijven spelen in ons interieur.

Zwart is niet meer weg te denken in ons interieur van 2021. Of het nou gaat om gitzwart, mat zwart of om warm zwart. Het draait om zwart en je ziet het overal voorbij komen. Ook in 2021 is dit een trend die prominent aanwezig was. De afgelopen jaren begon de trend met de enorme opkomst van robuuste meubels, dit groeide door naar zwarte keukens en stalen deuren. Dit werd zo goed ontvangen dat de donkere en gedurfde trend zich verder heeft ontwikkeld. Met donkere meubels, zwarte muren, de bekende stalen deuren, zwarte plinten en donkere kozijnen kan er niets mis gaan.

Wil jij zwart in jouw interieur toevoegenen ben je benieuwd met welke vloer dit gecombineerd kan worden? Er wordt vaak gekozen voor een lichte eiken kleuren met een warme tint. Vaak in combinatie met stalen accenten, donkere kleuren en een onbehandelde vloer. Het accentueert het onbehandelde uiterlijk van de vloer en in combinatie met het zwart zorgt het voor een bijzonder contrast in jouw interieur. Toch niet een al te groot contrast in jouw woning? Voeg warmte toe aan een interieur met bepaalde accenten zoals een vintage poef. Andersom kan uiteraard ook! Kies voor een donkere statement vloer en hou de rest van het interieur rustig en neutraal, met lichte muren en zachte tinten. 

Rust in huis

Vind je mat zwart een te groot contrast creëren in jouw interieur? En wil je liever wat meer rust in huis? Zachte beige tinten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Deze zandtinten worden vaak gekozen als muurkleuren. Combineer dit met natuurlijke zachte kleuren en een lichte, onbehandelde vloer en je voldoet helemaal aan de laatste interieurtrends.

Je had het kunnen weten, want we kunnen er een tijdje niet meer om heen: de visgraat vloer blijft ongekend populair! Of het nou gaat om normaal visgraat of een extra grote walvisgraat vloer. Met deze vloer kun je gewoonweg niets fout doen. Naast het normale visgraat patroon zoals je vaak ziet groeit de vraag naar unieke visgraat vloeren door, dit zien we ook in de vloeren en interieur trends van nu. Bijvoorbeeld de eerder genoemde extra grote walvisgraat vloer. Deze grote visgraat vloer wordt vaak gekozen voor in een grote ruimte maar wist je dat deze ook ideaal is voor in een normale tot kleine ruimte? Door het grote riante patroon van de vloer creëer je namelijk een ruimtelijk effect en lijkt de ruimte groter!

Een duurzaam interieur

Duurzaamheid is en blijft natuurlijk een trending topic, dit zien we ook in de interieur trends terug. Hoe dit uit? In hergebruikte materialen en retro meubelen. Wat voor vloer zien we hier vaak bij? Denk aan een verouderde eiken vloer, met een stoer karakter en bijpassende gebruikte look. Wil jij naast deze uitstraling ook gaan voor een duurzame vloer die lang meegaat? De kwaliteit van vloeren wordt steeds beter, waardoor de vloeren steeds langer mee gaan.

You may also like

Comments are closed here.