aanhangwagen net

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een aanhangernet?


Wanneer je graag jouw lading goed wilt beschermen kom je al snel uit op een aanhangernet. Maar waar moet je nu precies op letten bij de aanschaf van een aanhangernet? Aanhangernetten heb je natuurlijk in verschillende afmetingen en varianten. Maar welk aanhangernet moet je nu precies kiezen? Moet je bijvoorbeeld een aanhangernet kopen die exact dezelfde maat heeft als de bakmaat van jouw aanhanger? En wanneer moet je nu een fijnmazig aanhangernet gebruiken? In deze blog behandelen we deze vragen en geven we je een aantal handige tips waarop je moet letten bij het kopen van een net aanhangwagen. 

Koop een aanhangernet die voldoet aan alle kwaliteitseisen 

Elk aanhangwagennet of zeil moet voldoen aan de benodigde kwaliteitseisen. Je kunt bijvoorbeeld dan al terecht bij aanhangwagendirect, een webwinkel die naast kwalitatieve aanhangernetten, ook aanhangwagens en andere handige toebehoren verkoopt. Aanhangwagendirect laat een aanhangernet maken met hun eigen gewenste maatvoeringen, gemaakt van de beste materialen. Zo bieden ze een ruim assortiment aan van netten en vlakzeilen. 

“Kies altijd een aanhangernet die 50 cm langer en breder is dan je laadbak”

Een wijdmazig aanhangernet of fijnmazig aanhangwagennet? 

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: zwarte gaasnetten en groene wijdmazig netten. Wat is het verschil tussen deze twee soort netten? Om te beginnen wordt een zwart fijnmazig net gebruikt om bijvoorbeeld zand, grind, houtsnippers of tuinafval te vervoeren. Door het fijne materiaal kan zulk soort lading er niet uit waaien. Als je van plan bent grof materiaal te vervoeren kun je beter een groen wijdmazig net kopen. Deze groene maasnetten zijn vaak erg sterk omdat ze dubbel geweven zijn. Daarnaast bevatten ze vaak een elastisch koord waaraan je het net aan je aanhanger kunt bevestigen. Tot slot is de maaswijdte een puntje van aandacht. Hoe kleiner de maaswijdte hoe meer vezels in het aanhangwagennet zitten en hoe dichter het net over de lading blijft zitten. 

Maat van het aanhangernet 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: zorg er altijd voor dat je een aanhangernet kiest, die altijd 50 cm langer en breder is dan de laadbak van je aanhanger. Op deze manier heb je nog wat extra speling, mocht je lading wat hoger uitvallen. Je moet dus eigenlijk nooit een net kiezen die dezelfde maatvoering heeft als de bak van je aanhangwagen. Dan weet je zeker dat je net te kort komt. Daarnaast is het zelfs verplicht dat je je aanhanger voorziet van een goed passend net bij een hoge en grote lading. Je riskeert een boete als je dat niet hebt. 

Wil je meer informatie over een aanhangernet?  

Heb je al een aardig goed idee welk aanhangwagen net geschikt is voor jouw doeleinden, maar wil je graag toch nog wat advies? Neem dan contact op met aanhangwagendirect. Zij helpen je graag met het uitzoeken van een geschikt aanhangernet door middel van een vrijblijvend advies. Daarnaast is een aanhangernet van Aanhangwagendirect.nl van uitstekende kwaliteit en voldoet aan alle kwaliteitsnormen. Zo ben je verzekerd van een goed net dat jouw lading optimaal beschermd. 

You may also like

Comments are closed here.