3 persoons bank

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een nieuwe bank?


Een nieuw bankstel kopen doe je niet elke week. Als je die dan ook aanschaft, wil je zeker weten dat je er een tijd mee vooruit kunt. Of het nu om een loveseat of een 3 zits bankstel gaat, het is altijd een behoorlijke uitgave, dus zorg dat je die keuze weloverwogen neemt. Heb je daar moeite mee? Lees dan vooral verder, want wij helpen je met die keuze.

Breng je wensen in kaart

Bankstellen zijn er in diverse afmetingen en opstellingen. Uit hoeveel personen bestaat het gezin, dus hoeveel zitplekken moet de bank in ieder geval hebben? Misschien ben je met zijn tweeën, maar vinden jullie het belangrijk om beide languit op de bank te kunnen liggen. Met zijn tweeën kan een 2-zits echter ook groot genoeg zijn. Deze bankstellen zijn weer leuk te combineren met een fauteuil. Voor grote gezinnen zijn hoekbanken of u-banken en stuk praktischer. Breng dus eerst je wensen in kaart voor je op zoek gaat.

Meet de ruimte op

Meet vooraf de maten van jouw woonkamer op. Houd hierbij rekening met de ramen en deuren. Wanneer jij het bankstel voor het raam wilt plaatsen kun je het beste kiezen voor een lage rugleuning. Komt de bank tegen de muur? Dan kan de rugleuning juist weer hoger. 

Nieuwe stijl?

Wellicht wil jij dat het nieuwe bankstel perfect past bij het huidige interieur, maar het kan ook zijn dat je toch eens wil gaan voor een nieuwe stijl. Bedenk van te voren welke kleur het best bij jouw woonkamer gaat passen. Wanneer je kiest voor een print heb je meteen een nieuwe eyecatcher, maar loop je het gevaar deze na verloop van tijd beu te zijn. Je kunt ook kiezen voor een neutrale kleur en het bankstel opfleuren met accessoires. Met deze accessoires kun je ook makkelijk een andere stijl creëren.

Wat zijn de eisen voor de stof

Ook de kwaliteit van de stof is belangrijk om over na te denken. Vind je het belangrijk dat de stof makkelijk schoon te maken is? Moet de stof lang mooi blijven of vind je het niet erg als er slijtage te zien is? Met kinderen zijn lichte kleuren minder praktisch, omdat hierop vlekken goed te zien zijn. De haren van huisdieren zijn juist weer goed te zien op donkere stoffen. Naast stof kun je ook nog kiezen voor kunstleder of rundleer, wat jouw bank een stoere uitstraling geeft.

Relaxen of juist niet?

Is het voor jou belangrijk om op de nieuwe bank lekker te kunnen relaxen of juist goed te kunnen zitten om een boek te lezen? Voor een echt plofbank kun je kijken naar banken met losse kussens en een diepe zit. Terwijl banken met een kortere zitdiepte en vaste kussens vaak weer een stuk steviger zijn.

You may also like

Comments are closed here.