nieuwe eethoek kopen

Waar moet je rekening mee houden als je een nieuwe eethoek gaat kopen?


Als je jong bent, fungeert een bank en een salontafel voor de tv vaak als de plek waar je je avondeten nuttigt. Maar naarmate je ouder wordt, komt de behoefte aan een meer “formele” eetgelegenheid voor leuke diners met vrienden en familie. Laten we eerlijk zijn, met een groep eten aan een eettafel is toch een stuk gezelliger dan voorover gebogen voor de tv. Aangezien niemand elke maand een nieuwe eethoek koopt, leek het ons tijd om je wat tips te geven, zodat je de juiste tafel en eetkamerstoelen kunt aanschaffen.

Hoe groot is de ruimte waar de eettafel met stoelen komt te staan?

Het eerste waar je aan moet denken, is de ruimte die je voor de tafel hebt. Meet daarom de ruimte op. Je moet tussen de tafel en de muur rand 107 tot 117 centimeter hebben om iemand comfortabel te laten opstaan ​​en zijn stoel te kunnen wegschuiven.

Hoe loopt men langs de tafel en in de ruimte?

Bekijk de verkeerspatronen door na te gaan waar men de kamer binnenkomt en verlaat. Heb je voldoende bewegingsruimte rond de tafel? Ben je van plan om “familie-stijl” te serveren of zullen de gasten zichzelf bedienen? Als familie en vrienden op en neer moeten gaan lopen, dan heb je meer ruimte nodig.

Tafelgrootte

Om grote schalen te kunnen serveren, moet je naar een tafel op zoek die minimaal 91 tot 107 centimeter qua doorsnede is. Als je nu geen grote tafel nodig hebt, maar er af en toe wel een wilt voor die speciale gelegenheden, kun je een tafel overwegen met een of meerdere verlengstukken.

Je moet ongeveer 60 centimeter ruimte per persoon rond de tafel hebben ​​om ervoor te zorgen dat jouw vrienden en familie samen van hun tijd aan tafel kunnen genieten. Houd voor extra elleboogruimte rekening met 76 centimeter. Hoeveel mensen zitten er meestal aan tafel? Baseer hier de grootte van je tafel op.

Hoogte tafel en stoel

De tafelhoogte is een andere overweging. De meeste tafels zijn 76 centimeter hoog. De hoogte van de stoelzitting is over het algemeen ongeveer 46 centimeter vanaf de vloer. In de meeste gevallen moet de afstand van het tafelblad tot de zitting van de stoel minimaal 30 centimeter zijn. Tafels van meer dan 76 centimeter, algemeen bekend als hangtafels, zijn ook verkrijgbaar bij veel merken. Deze tafels zijn bijzonder geschikt voor meer informele omgevingen.

Tafel- en stoel ontwerp

Iets anders om rekening mee te houden is de poot stijl van de tafel. Door een tafel op maat te selecteren, kun je de poot stijl selecteren die past bij jouw voorkeur en bij jouw behoeften. Houd er rekening mee dat de keuze voor een onderstel met in het midden een grote poot je meer zitruimte geeft. Hierdoor zal niemand problemen hebben met de tafelpoten, zoals dat bij een tafel met meerdere poten wel kan zijn.

Als het gaat om het kiezen van de stoelen, moet je niet alleen rekening houden met je favoriete stijl, maar ook met comfort, vooral als je graag lange uren aan tafel zit. De rugleuning van de eetkamerstoelen, evenals de zitbreedte, bepalen hoe comfortabel de stoelen zijn. Een bank is een andere zeer populaire optie die perfect geschikt is voor kleine ruimtes, omdat een bank volledig onder de tafel kan schuiven wanneer het niet in gebruik is.

Afhankelijk van jouw levensstijl is het type bekleding dat je kiest voor de stoel, of bank, even belangrijk. Stoelen van hout, kunststof en metaal, of een stoel met lederen bekleding, zijn ideaal voor jonge gezinnen, terwijl een stoffen bekleding, vooral effen, meer onderhoud nodig heeft. Gelukkig kun je nu hoogwaardige stoffen vinden die vlekbestendig en gemakkelijk schoon te maken zijn.

You may also like

Comments are closed here.