tuinverlichting tips

Waar moet je op letten bij de aanschaf van tuinverlichting?


Een goed verlichte tuin zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar kan daarnaast ook bijdragen aan de veiligheid. We willen natuurlijk graag struikelgevaar en ongelukken voorkomen doordat we bijvoorbeeld een opstaand randje over het hoofd zien. Als je tuinverlichting wilt kopen, zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Niet alle tuinverlichting is gelijk – sommige geven meer licht dan andere, terwijl andere meer decoratief kunnen zijn. In dit artikel bekijken we waar je op moet letten als je tuinverlichting koopt, zodat je de beste keuze kunt maken. 

Kwaliteit van de verlichting

Kun je ook niet wachten op de heerlijke zomeravonden? Gezellig met vrienden borrelen in je tuin. Je huis voelt als thuis! Tenminste, als je je tuin goed verlicht want dat zorgt voor een éxtra gezellige sfeer. Het eerste waar je op moet letten is het type en de kwaliteit van de verlichting zelf. Idealiter wil je iets wat helder genoeg is om je tuin of patio in het donker te verlichten, maar dat geen hard of verblindend licht geeft. Bij tuinverlichting kopen kun je ook letten op kenmerken als bijvoorbeeld meerdere helderheid standen of dimmogelijkheden en dat ze weerbestendig zijn. Je kunt de verlichting zo uitgebreid kiezen als je zelf zou willen zolang het past binnen jouw eigen budget. 

Verlichting op batterijen of stroom

Een andere belangrijke overweging is of de lamp op batterijen zal werken of op een stroomvoorziening aangesloten zal worden. Kies je een model dat op batterijen werkt, dan is het belangrijk dat je oplaadbare batterijen van hoge kwaliteit koopt, die vele uren meegaan zonder vervangen te moeten worden. Natuurlijk zullen ook de kosten een belangrijke rol spelen als het tijd is om een keuze hierin te nemen. Zoek hiervoor online, zoals bijvoorbeeld bij Nostalux voor een uitgebreide tuinverlichting en zorg ervoor dat je al deze verschillende factoren tegen elkaar afweegt als je beslist welke tuinverlichting het beste bij jouw tuin past.

Esthetiek van de verlichting

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de sfeer die je wilt creëren in je prachtige tuin. Je wilt een warme en uitnodigende sfeer scheppen, dus probeer lampen te kiezen die een aangename vorm of vormgeving hebben die past bij je algemene stijl van je tuin. Zo kun je proberen om met de verlichting de hele ruimte te benutten zodat je de volledige diepte van de tuin kunt meemaken. Ook ontstaat er een bijzonder effect wanneer je verlichting aanbrengt in een vijver of waterbak. De beweging van het water geeft een prachtig effect. Met deze overwegingen in het achterhoofd kun je de perfecte tuinverlichting vinden voor elk project of elke ruimte!

You may also like

Comments are closed here.