kozijnen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw kozijn?


Het uitkiezen van nieuwe kozijnen kan voor veel kopzorgen zorgen. Het is een aankoop die je niet dagelijks doet en je wilt verzekerd zijn van duurzaam materiaal waar je jarenlang plezier van hebt. Maar welk kozijn is de beste? En wat voor soorten zijn er? Waar moet je op letten bij de aankoop van een vensterraam?

Type kozijn en architectuur van je woning

Er zijn verschillende kozijnen types die je kunt kiezen. Een valraam, draai-kiepraam, schuifpui of een vast raam? De kleuren en materialen moeten bij de architectuurstijl van je huis horen. Niet alle kozijnen types zijn te herschilderen. Een oud huis kan door een nieuw kozijn een prachtige moderne look krijgen en een modern huis andersom. Vaak geven nieuwe vaste ramen of schuifpuien kozijnen een warme en ruimtelijke sfeer aan je woning.

De drie soorten materialen

Welke soort men mooi vindt is vaak een kwestie van smaak en budget. De soorten kozijn materialen zijn:

Kunststofkozijnen

Kunststof Kozijnen zijn vaak 15% goedkoper dan de houten variant en zelfs 20% goedkoper dan de aluminium kozijn. Ze hebben een lange levensduur, goede kwaliteitskozijnen kunnen wel 50 jaar meegaan. Ze zijn goed hanteerbaar en onderhoudsarm, hoeven niet overgeschilderd te worden en moderne kunststof kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing en/of hoog rendement. Ze zijn inbraakpreventief en hebben een hoge geluidsisolerende waarde.

Houten Kozijnen

Doordat het van natuurlijk materiaal is vervaardigd, heeft een houten kozijn een energiezuinig proces ondergaan. De houtkleuren worden tegenwoordig met moderne spuittechnieken gespoten, waardoor het ecologisch en milieuvriendelijk verantwoord is. Ze worden op maat gemaakt, geven een natuurlijke warme uitstraling en gaan door alle weersomstandigheden mee. Houten Kozijnen hebben een natuurlijke vocht/warmteregelaar en een hoge brandveiligheid.

Aluminium Kozijnen

Dit materiaal is uitstekend geschikt voor alle temperatuurverschillen en zullen nooit barsten of scheuren. Aluminium geeft een elegante en stijlvolle look en is duurzaam en vormvast. Aluminium Kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk en hebben een hoge isolatiewaarde. Met de thermische onderbreking die ze bezitten zullen ze nooit hun kwaliteit verliezen. Aluminium Kozijnen kunnen door hun sterke profielen grote raam oppervlakken aan.

Prefab kozijnen

Kunststof- en houten kozijnen kunnen ook prefab worden geleverd. Alles is dan al voorzien van glas, beslag en accessoires. Bovendien zijn ze waterdicht en de houten variant kan afgeschilderd geleverd worden. Ze hebben een hoge kwaliteit, doordat ze in de fabriek onder de beste omstandigheden worden gemonteerd door professionals en worden compleet en afgewerkt op maat geleverd.

Vind je het nog steeds moeilijk om de juiste keuze te maken, omdat ze allemaal veel voordelen hebben? Vraag de vakmensen om je goed te informeren.

You may also like

Comments are closed here.