verhuisdozen

Waar moet je allemaal aan denken bij een verhuizing?


Ga je verhuizen? Dan is er veel waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Het laatste dat je wil is tegen allerlei problemen aanlopen. Daarom geven wij enkele tips, zodat jouw verhuizing vlekkeloos verloopt. Welke tips zijn dat?

Plan je verhuizing goed

Een goede planning is het halve werk. Bedenk goed op welke dag je daadwerkelijk wilt verhuizen, zodat je het nieuwe huis voor die tijd klaar hebt. Ook kun je er zo voor zorgen dat je al je spullen op tijd hebt ingepakt en adresgegevens tijdig hebt doorgegeven. Houd bij je planning ook rekening met bijvoorbeeld de adreswijzigingen en het aanvragen van nieuwe abonnementen. 

Inpakken van je spullen

Je wilt natuurlijk dat je spullen heelhuids in je nieuwe woning terechtkomen. Daarom is het goed om je spullen goed te verpakken. Maak gebruik van verhuisdozen, kratten of bananendozen en vul deze zo vol mogelijk, zodat spullen niet gaan schuiven. Breekbare dingen, zoals porselein kun je het beste in oude kranten verpakken. Vervoer je meubels in een verhuiswagen of een bestelbusje? Doe er dan verhuisdekens tussen. Goede verhuisdekens voorkomen dat er beschadigingen onderweg ontstaan. 

Adreswijzigingen

Er zijn meerdere services die je kunt inzetten om adreswijzigingen door te voeren. Zo hoef je dit niet zelf handmatig bij iedere instantie te doen. Zo’n service kun je ook inzetten om bijvoorbeeld je post automatisch door te laten sturen. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk wat bent vergeten. 

Geen zorgen en stress

Verhuizen is een hele taak en er komt veel bij kijken. De kans is groot dat je snel in de stress schiet of je zorgen gaat maken om dingen die anders lopen dan je vooraf had verwacht. Het laatste dat je op zulke momenten wil doen, is in paniek raken. Maak je niet te druk. Dingen lopen niet zoals je wilt, en het kan ontzettend hectisch zijn. Dat hoort erbij. Probeer ondanks alle chaos toch wat ontspanning te zoeken en tel even tot tien als je het niet meer aankunt. Er is niets waar je je zorgen om hoeft te maken. Probeer vooral te bedenken hoe fijn je nieuwe woning straks wordt.

You may also like

Comments are closed here.