waar moet je aan denken bij een verhuizing

Waar moet je aan denken bij een verhuizing?


Hoe stressvol, moeizaam en lastig verhuizen ook is, het is ook weer niets minder dan een spannend avontuur, met al zijn ups en downs, spannende momenten en enge onzekerheden. En net als bij alle andere avonturen, zal je verhuizing zeker vol ontberingen zijn en kan een uiteindelijk succes niet worden gegarandeerd. Maar hoe beter je bent voorbereid, zowel fysiek als mentaal, hoe groter jouw kansen om alle moeilijkheden te overwinnen en een gelukkig einde te bereiken.

Daarom moet je, als je gaat verhuizen, goed nadenken over alle belangrijke factoren die een rol gaan spelen tijdens deze overgangsperiode en erachter komen wat je kunt verwachten. Moet je bijvoorbeeld een heftruck huren omdat je veel grote, zware items hebt? Kan al je meubilair direct naar je nieuwe huis of moet je op zoek naar containerverhuur voor een tijdelijke opslag? Dus waar moet je aan denken als je gaat verhuizen en hoe organiseer je een succesvolle verhuizing?

Financiële overwegingen

Op het moment dat je besluit te verhuizen, moet je je financiële situatie evalueren, je spaargeld bekijken en het verhuisbudget bepalen. Je moet rekening houden met alle verhuis gerelateerde kosten (inpakmateriaal, verhuizers tarieven, eventuele gewenste of noodzakelijke extra services, passende verzekeringen, reiskosten, etc), houd rekening met onverwachte last-minute kosten en verdubbel het bedrag dat je hebt gebudgetteerd voor de verhuizing om ervoor te zorgen dat je je financieel comfortabel voelt met de aanstaande verhuizing.

Hulp bij verhuizen

Een doe-het-zelf-verhuizing is zelden een haalbare optie, dus je zult waarschijnlijk een beroep moeten doen op betrouwbare professionele verhuizers. Het vinden van betrouwbare verhuis professionals die passen bij jouw budget en verhuisbehoeften, is misschien geen eenvoudige taak. Je moet contact opnemen met verschillende gerenommeerde verhuisbedrijven, om prijsopgaven vragen, de aanbiedingen vergelijken en de hoogste kwaliteit kiezen tegen de laagste redelijke prijs. Je moet extra voorzichtig zijn om oplichting te voorkomen en eerlijke, ervaren en bekwame professionals in te huren die zullen zorgen voor een soepel en probleemloos verhuisproces.

Verpakkingsproblemen

Een van de moeilijkste dingen om over na te denken als je gaat verhuizen, is het lot van jouw bezittingen. Afscheid nemen van een aantal oude schatten kan inderdaad behoorlijk moeilijk zijn, maar het verplaatsen van al jouw bezittingen zal de tijd, moeite en geld die met het proces gemoeid zijn niet waard zijn als je ze niet meer gebruikt. Vergeet niet dat de uiteindelijke verhuiskosten gebaseerd zullen zijn op het totale gewicht van je zending. Je moet dus beslissen welke van de items je meeneemt en hoe je van al het andere afkomt. Gooi beschadigde en versleten items weg, maar zorg ervoor dat je een goed nieuw doel vindt voor alle spullen die nog in goede staat zijn. Geef ze bijvoorbeeld weg aan familie en vrienden, doneer ze aan goede doelen, of verkoop ze aan iemand die ze gaat gebruiken.

Bedenk vervolgens de veiligste en meest efficiënte manieren om jouw spullen in te pakken voor verzending, zodat je ze tijdens het transport zo goed mogelijk beschermt en deze tijdens het hele verhuisproces in uitstekende staat blijft. 

Wanneer is de beste tijd om te verhuizen?

Als je gaat verhuizen, moet je ook nadenken over jouw huidige verplichtingen en verschillende andere tijdgerelateerde zaken:

– Hoe snel kun je van baan wisselen (indien van toepassing)? Hoe zit het met die van je echtgenoot/partner?

– Wanneer eindigt jouw huurovereenkomst (indien van toepassing)?

– Is het beter om halverwege het schooljaar te verhuizen of tijdens de zomervakantie (als je schoolgaande kinderen hebt)?

– Kun je het je veroorloven om in het hoogseizoen te verhuizen? Zo niet, kunt je je verhuizing dan plannen tussen oktober en april, dan zijn de verhuiskosten lager?

Zijn er eerdere plannen of afspraken die je moet voltooien voordat je verhuist?

Als je deze vragen voor jezelf beantwoordt heb je al een veel beter beeld wanneer een goede tijd voor jou is om te verhuizen!

You may also like

Comments are closed here.