plakfolie

Waar kun je plakfolie voor gebruiken?


Ben je op zoek naar een makkelijke manier om bijvoorbeeld je kast een nieuwe look te geven? Dan is het product plakfolie hier zeer geschikt voor! Hiermee kun je op een gemakkelijke manier je kast een compleet andere look geven. Het fijne aan het gebruik van plakfolie is dat het vaak ook met een printje is. Als je verf gebruikt is het altijd een effen kleur zonder print. Ben je dus iemand die houdt van printjes? Dan is plakfolie zeer aan te raden om te gebruiken. Bij Plakfoliewebshop heb je keuze uit een ruim assortiment aan plakfolies. Neem vooral eens een kijkje om te zien wat zij zoal te bieden hebben.

Hoe breng je plakfolie aan?

Zoals hierboven al vermeld is het plakken van folie heel gemakkelijk. Wel heb je een aantal spullen nodig om het plakken goed te kunnen voltooien. Allereerst heb je iets nodig om de kast en het folie op te meten. Hiervoor kun je een rolmaat of liniaal gebruiken. Ook is het handig om af te tekenen wat er precies nodig is. Gebruik hiervoor een potlood zodat je het folie niet beschadigd. Om het op deze afmeting te krijgen is een scherp mesje of schaar nodig. Wel is het zo dat je bij een schaar deze niet volledig dicht moet knippen in het folie. Anders zal je de punt aan het einde van de schaar terugzien in het folie. Om het strak op het raam te krijgen is een plantenspuit en rakel nodig. Voordat je begint met plakken is het belangrijk dat de kast goed schoon is. Je kunt deze gemakkelijk schoonmaken met warm water en een druppel afwasmiddel. Maak vervolgens de ondergrond nat en begin dan in een hoek met plakken. Als alles zit zoals je het wil hebben kun je het water eronder vandaan halen. Hiervoor gebruik je de rakel en veeg je van het midden naar de zijkanten toe. Leg wel wat handdoeken op de grond om dit water op te vangen. Als je dit hebt gedaan kun je gaan genieten van de nieuwe look!

Is het gemakkelijk te verwijderen?

Het fijne aan het gebruik van plakfolie is dat het gemakkelijk te verwijderen is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld verf welke je moet schuren en weer moet voorzien van nieuwe lagen. Alleen hoe kun je dit het makkelijkste doen? Folie plakt door middel van een lijmlaag. Als je dit iets verwarmt met een föhn wordt de lijmlaag week. Hierdoor kun je het gemakkelijk verwijderen zonder dat je losse stukjes eraf haalt. De eventuele lijmresten die achterblijven kun je verwijderen met een stickeroplosser.

You may also like

Comments are closed here.