tuinfeest geven

Voorbereidingen voor het geven van een tuinfeest


Een feestje; sommige mensen vinden altijd wel een gelegenheid om een leuke feestje te organiseren. Heb jij dan toevallig ook nog een mooie grote tuin? Waarom zou je dan de komende lente of zomer niet een leuk tuinfeest organiseren? Een verjaardag, een jubileum of gewoon omdat het mooi en zonnig weer is, tuinfeestjes kunnen altijd gehouden worden. Een tuinfeest organiseren vergt  andere zaken waar je aan moet denken dan een binnenfeest. Bij een binnenfeestje ben je namelijk niet afhankelijk van het weer, bij een tuinfeest is het weer juist een bepalende factor.

Een partytent

Ook al zijn de weersverwachtingen goed en wordt er helemaal geen regen voorspeld, een partytent plaatsen kan nooit kwaad. Je kunt namelijk je eten en drinken wel onder een partytent stallen. Je voedsel staat dan bedekt en veilig. Een partytent 3×3 moet voldoende zijn voor het stallen van hapjes en eten. Wil je ook met z’n allen onder een partytent zitten eten, dan moet je een wat grotere partytent kopen. Een grotere partytent kun je ook voorzien van zijwanden. Als je net op een regenachtige avond een tuinfeest gaat geven kun je het feest gewoon door laten gaan. Iedereen zit veilig en droog in de partytent.

Catering of zelf eten maken?

Als gastheer of gastvrouw is het wel belangrijk dat jij je onder je gasten bevindt. Als jij zelf voor het eten zorgt, dan zullen de gasten je gezicht amper zien. In dit geval kan het daarom handig zijn om voor je tuinfeest een cateringbedrijf in te huren. Ook al laat je het cateringbedrijf enkel het eten verzorgen, jij kunt zelf wel met het eten rondgaan, maar je hoeft in ieder geval niet de hele avond in de keuken te staan. Wil je het eten toch zelf maken, zorg dan dat je een buffet aanlegt. Het is dan enkel een kwestie van het eten regelmatig even bijvullen, maar je hoeft geen diner op tafel te zetten.

Versiering

De versiering in de tuin bepaald voor een groot gedeelte de feestsfeer. Heb je niet zoveel fleurige bloemen en planten in je tuin staan, dan kun je ook overal fleurige papieren lampionnen ophangen. Als je er ook nog een lampje in stopt, dan heb je voor ‘s avonds sfeervolle verlichting.

Ook heel leuk om te zien, maar ook ontzettend handig tegen ongedierte en insecten in de drinken: zet een papieren cupcakevormpje op de limonadeglazen of cocktailglazen. Maak een gaatje in het midden waar een rietje doorheen past. Gasten hebben zo een vrolijk aangekleed glas en tevens is hun drankje beschermt tegen insecten.

You may also like

Comments are closed here.