Voeg de naden in jouw woning als een echte klusser. 


Ben jij een echte klusser? Dan kan de kitspuit niet ontbreken tussen jouw werkgereedschap. Er zijn een aantal verschillende soorten kit; één van de vele soorten is acrylaat kit . De kitsoorten worden gebruikt voor het afdichten van naden en kieren. Het is belangrijk dat je bij de verschillende klussen gebruik maakt van het juiste kitsoort. Het aanbrengen van kit is geen lastige klus, maar het is wel belangrijk dat je weet hoe het werkt. Lees snel verder en voorkom fouten tijdens het klussen. 

Het afplakken 

Het afdichten van naden en kieren is een secure klus. Je wilt natuurlijk dat de randen zo strak mogelijk worden afgewerkt. Om een strakke kit naad te creëren, is het goed om de zijkanten af te plakken, voordat je van start gaat met de klus. De ondergrond dient vooraf nauwkeurig schoongemaakt te worden; zorg ervoor dat de ondergronden vrij zijn van eventuele stoffen en vetten. Aan beide zijkanten plak je vervolgens een strook met maskingtape. Voor de ruimte tussen beide zijkanten kan je rekening houden met een afstand van zes millimeter. 

Voorbereiding 

De kitkoker wordt geopend door het topje eraf te snijden met een mesje. Vervolgens snijd je een stukje van de spuitmond af, maar hierbij moet je goed opletten. Uit de spuitmond komt het kit waarmee jij gaat kitten. De opening van de spuitmond moet dus even groot zijn als de voeg die je gaat kitten. Vervolgens kan de koker in het kitpistool worden geplaatst. Span het pistool iets aan, maar zet nog geen druk op de koker. 

Aanbrengen 

Eindelijk komen we aan bij het echte werk: het aanbrengen van het kit. Probeer de kit in gelijke hoeveelheden te verspreiden over de voeg. Kies liever voor te weinig kit, dan voor te veel. Het kit is namelijk makkelijkere om toe te voegen dan te verwijderen. Het kit spuit je tussen de twee stroken maskingtape in. Ben je klaar met het kitten? Dan kan de ontspan klem op de kitspuit worden gezet, zodat er geen kit meer uit de spuit kan komen. 

Afwerkingen

Je wilt natuurlijk dat de gevoegde kit er strak uit ziet. Een strak resultaat is namelijk iets wat iedereen wil. Er zijn verschillende manieren voor het strijken van de gekitte voeg. Het glad strijken kan door middel van een spateltje. Je kunt er ook voor kiezen om het met je vinger te doen. De top van de vinger dip je in een sopje met zeep. Vervolgens kan je met je vinger de naad gladstrijken. 

Klaar? 

Heeft de laag met kit een huidje gekregen? Dan kunnen de randen met maskingtape worden verwijderd. Ben jij content met het resultaat? Dan moet je enkel nog even wachten totdat het droog is. De droogtijd verschilt per kitsoort. De meeste kitsoorten hebben een drogingstijd van ongeveer 24 uur. Maak geen gebruik van de badkamer, zolang de tijd nog niet is verstreken. 

You may also like

Comments are closed here.