woning verduurzamen

Vijf simpele stappen om duurzamer te wonen


De laatste jaren vinden we het steeds belangrijker dat wij als Nederlanders ons bezig houden met het verduurzamen van ons huis. Veel mensen denken dat duurzamer leven direct veel geld kost. Vaak is dit helemaal niet nodig. In dit artikel laten wij vijf simpele stappen hoe je duurzamer kunt wonen.

Tip 1. Stap over op groene energie

Mensen stappen vaker over op groene energie. Uit een onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de huishoudens inmiddels voorzien is van groene energie. Dit worden de komende jaren steeds meer huishoudens. In 2050 moet heel Nederland voorzien zijn van duurzame energiebronnen. Voorbeelden van duurzame energiebronnen zijn zonne-energie en windenergie. Door de toenemende vraag van duurzame energie hebben veel energieleveranciers geïnvesteerd in deze energiebronnen. Om ervoor te zorgen dat de energieleveranciers kunnen voldoen aan de toenemende behoefte van deze duurzame energiebronnen.

Stap 2. Zonnepanelen bevestigen

Zonnepanelen zijn een grote investering met een lange terugverdientijd. Ook is niet ieder huis geschikt voor zonnepanelen. Maar als je wilt verduurzamen zijn zonnepanelen voor de hand liggend. Vaak merk je geen eens dat de zonnepanelen op het dak liggen. De voorspelling is dat zonne-energie de goedkoopste energiebron wordt. Veel energieleveranciers spelen hier dan ook goed op in en investeren dan ook in zonnepanelen.

Stap 3. CV-leidingen isoleren

Door gebruik te maken van buisisolatie voorkom je dat er onnodige warmte verloren gaat. Je bespaart door buisisolatie flink op het gasverbruik.  Aangezien er in een huis veel meters aan cv-leidingen liggen. Het is simpel en heel effectief. Buisisolaties zijn tevens ook erg goedkoop in de aanschaf. Het kost vaak een paar tientjes voor het hele huis. Buisisolatie gaat daarnaast ook erg lang mee en is daarom zeker aan te raden.

Stap 4. Tochtstrips bevestigen

Tochtstrips kunnen op verschillende plekken in het huis worden aangebracht. De tochtstrips worden veelal aangebracht op draaibare ramen en deuren. Door deze tochtstrips wordt een groot deel van de koude lucht buiten gehouden. Deze strips zijn goedkoop en eenvoudig te plaatsen, gemiddeld kost een dergelijke tochtstrip niet meer dan tien euro. 

Met deze strips bespaar je op je verbruikskosten en dus op je energiekosten.

Stap 5.  Isoleren van je huis

Door je huis te isoleren bespaar je flink op de energiekosten. Isoleren is heel eenvoudig. Een geïsoleerd huis is comfortabel en uiteindelijk bespaar je hiermee ook op de maandelijkse energiekosten. Het isoleren van je huis is in alle opzichten goed. Voor het comfort en voor de maandelijkse vaste lasten. Vaak is er wel een investering nodig, maar deze is snel terugverdiend. De terugverdientijd hangt af van wat er geïsoleerd moet worden. Voorbeelden van het isoleren van je huis zijn: dubbel glas, kieren dichten of folie achter de radiator. 

Met deze simpele stappen willen we informeren wat de mogelijkheden zijn als je van plan bent om uw huis te verduurzamen.

Wat ga jij doen om duurzamer te wonen?

You may also like

Comments are closed here.