thuiswerken

Vijf dingen waar je aan moet denken voordat je thuis gaat werken


Het klinkt heerlijk: werken volgens je eigen schema, niet naar je werk te hoeven reizen, nooit meer vroeg opstaan en zo zijn er nog veel mythes rondom het thuiswerken die eigenlijk helemaal niet kloppen. Hoewel thuiswerken de afgelopen jaren enorm gegroeid is in populariteit, zijn er ook steeds meer gevallen van thuiswerkstress en steeds meer thuiswerkproblemen. Daarom hebben we in dit artikel alle belangrijke tips voor het thuiswerken op een rijtje gezet.

Thuiswerk tip №1: Een goed begin is het halve werk

’s Ochtends heb je de beste concentratie. Het grootste gevaar van thuiswerken is dat je je al snel nog een keer omdraait als de wekker gaat: je hoeft immers niet met de fiets, trein, bus of auto naar je werk. Het probleem is echter dat als je niet in de vroegte van de morgen begint met werken, je waarschijnlijk tot in de laatste avonduurtjes druk zal zijn. Voorkom stress en problemen en ga op tijd uit bed, kleed je aan, maak jezelf een goed ontbijt en ga aan de slag. Je zult er geen spijt van hebben.

Thuiswerk tip №2: Een goede werkplek doet een hoop

Achter een net opgeruimd bureau werk je het best. Ja, we weten dat veel mensen die thuiswerken dat gewoon doen gezellig aan de keukentafel. Maar uit de praktijk blijkt dat er van werken dan niet veel komt. Een bakje koffie, een buurvrouw die ‘even’ langskomt, je kinderen die zeuren en een partner die graag je aandacht wil: het zijn allemaal afleidingen die je niet kan gebruiken. Wil je je werk op tijd afkrijgen, dan is het zaak om jezelf af te zonderen achter een goed bureau in een afgezonderde kamer.

Thuiswerk tip №3: Een goede baan is niet het einde

Ja, een carrière is natuurlijk erg belangrijk, maar laten we eerlijk zijn: het leven is meer dan alleen werken en geld verdienen. Je hebt ook nog een gezin, familieleden, kennissen en goede vrienden. Maak jezelf niet helemaal gek door alleen met je werk bezig te zijn. Sommige mensen zitten alleen maar thuis te werken en gaan nooit eens het ‘hot op’ om er eens lekker uit te zijn. Geloof ons: als jij op z’n tijd onder de mensen bent, zal je werk daar juist van profiteren.

Thuiswerk tip №4: Een goede planning heeft goede gaten

Als je eenmaal gedisciplineerd een planning hebt gemaakt, is het natuurlijk ook belangrijk om daar de juiste gaten in aan te brengen. Je kan niet 8 uur achter elkaar werken zonder ergens een paar keer een kwartiertje rust te houden. Dat komt je creativiteit, effectiviteit en stresslevel niet ten goede. Zet ook een strenge zwarte lijn. Als voorbeeld: om half zes schei ik ermee uit. Doe dan je laptop ook daadwerkelijk dicht en sluit je mail op je telefoon af.

Thuiswerk tip №5: Blijf gezond, ook fysiek

Het is van kardinaal belang dat je niet alleen mentaal, maar ook fysiek in vorm blijft. Zitten is tegenwoordig het nieuwe roken, dus ga sporten. Ook een goede bureaustoel van www.bureaustoel.nl, kan het werken al heel wat prettiger maken. Denk aan een Aeris Swopper stoel, waar je zelfs tijdens het werken meer beweegt. Ga ook op z’n tijd een rondje hardlopen, naar de sportschool of een rondje fietsen. Zo blijf je gezond. 

You may also like

Comments are closed here.