vieze geurtjes in huis aanpakken

Vieze geurtjes in huis aanpakken


Hoe vaak je ook dweilt, schrobt en schoonmaakt, er zullen altijd bepaalde geuren in huis hangen. Zolang je kookt, speelt, en nou ja, leeft, zullen ze er zijn. Met de juiste producten kun je twijfelachtige geuren voorgoed uit je huis bannen. Sommige oplossingen zijn simpel, zoals het gebruik van voetspray tegen zweetvoeten, maar andere oplossingen zul je misschien nog niet kennen. Lees daarom ook snel verder voor tips om je huis deze lente weer helemaal fris te laten ruiken.

De vuilnisbak in de keuken

Soms is het niet het echte afval dat ruikt, maar is het de vuilnisbak zelf. Maak deze dan ook schoon met zuiveringszout of door een geurverdrijvend pakje te gebruiken. Spuit vervolgens de vuilnisbak in met een desinfecterende spray om bacteriën te doden.

Koelkast geurvrij houden

Er gaat niets boven de geur van vers gekookt eten… tenzij het wordt vermengd met dat van de avond ervoor. Absorbeer geuren door een open doos baking soda in de koelkast en vriezer te bewaren. Verpak scherp ruikend voedsel dubbel, zoals stinkende kaas, en bewaar restjes in bakjes met veilige deksels.

Vaatwasser schoon houden

Hoe vaak maak jij je vaatwasser schoon? Reinig de vaatwasser minimaal één keer per maand! Tenzij je een van die gezinnen bent die hun vaatwasser dagelijks laat draaien, want dan blijft er niet veel vuil lang in achter. Spoel het liefst ook de vuile vaat altijd af voordat je deze in de vaatwasser plaatst om te voorkomen dat voedsel blijft plakken en stinken.

De magnetron

Je kunt eigenlijk van alles klaar maken in een magnetron… soepen, restjes, noem maar op. Dat betekent echter wel dat er een miljoen geuren circuleren in een zeer kleine ruimte. Ontdoe je van die geuren door een liter water met schijfjes citroen enkele minuten te koken in de magnetron. Zorg er ook voor dat je alle vastgekoekte voedselresten eruit haalt en laat de deur open zodat de schone magnetron kan luchten.

Snijplanken

Het moge duidelijk zijn dat het ontsmetten van snijplanken een goed idee is, maar zelfs dat houdt niet altijd sterke uien- en knoflook geuren op afstand. Om de planken op te frissen kun je ze schrobben ze met een halve citroen gedrenkt in zout.

De wasmachine 

Eerder schreven we al een artikel met tips tegen een stinkende wasmachine. Hierin gaven we handige tips zoals het regelmatig draaien van een kookwas,  het schoonmaken van de rubberen rand en meer. 

De wc schoonmaken

Dit is onze vuistregel voor toiletten: maak ze schoon met een goede reiniger voordat ze er vies uit gaan zien. Giet na het reinigen 1/2 kopje bleekmiddel in het water. Als geuren je grootste zorg zijn op het toilet kun je kiezen voor een constante geur, zoals potpourri.

Na een paar jaar kan je matras muf gaan ruiken. Geef je bed een opfrisbeurt door zuiveringszout op het matras te strooien, dit te laten zitten en het vervolgens op te zuigen. Het zuiveringszout zal alle vieze geurtjes opnemen en doen verdwijnen.

Houdt de kast dicht!

Wat je ook doet, sluit je kastdeur niet. Het sluiten van de deur houdt al het vocht, en daarmee ook de geuren, in de kleine ruimte vast. Kast Ontvochtigers absorberen vocht uit de lucht en voorkomen dat kleding vochtig aanvoelt en gaat stinken.

Tapijt

In tegenstelling tot hardhouten vloeren of vloeren van een ander hard materiaal, absorberen pluche tapijten geuren als geen ander. Strooi zuiveringszout over het hele tapijt om geurtjes te verwijderen. Even laten inwerken en dan stofzuigen. Hetzelfde geldt voor plekken waar huisdieren veel liggen: bestrooi die met zuiveringszout, laat het een tijdje zitten en stofzuig daarna alles op!

You may also like

Comments are closed here.