droomhuis financieren

Verschillende manieren voor het financieren van jouw droomhuis


In dit artikel geven wij meer uitleg over het lenen van krediet voor het financieren van jouw design-huis. Wie niet voldoende eigen middelen heeft om een woning te financieren naar zijn of haar wensen, zal een tweede hypotheek moeten aannemen of een lening kunnen afsluiten.

Het aanvragen van een tweede hypotheek

Het afsluiten van een tweede hypotheek heeft als nadeel dat er een aantal belangrijke voorwaarden zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Men krijgt te maken met een aantal eisen waar je aan moet voldoen. Ook moeten een aantal gegevens juist zijn. Namelijk:

  • De waarde van de woning moet hoger zijn dan de lopende hypotheek
  • De kosten van een tweede hypotheek zijn hoog (advieskosten, notariskosten, taxatiekosten)
  • Het aanleveren van een groot aantal formulieren, zoals een werkgeversverklaring, loonstrookjes van de afgelopen jaren en een taxatierapport.

Persoonlijke lening afsluiten
Met een persoonlijke lening kun je eenmalig een bedrag naar keuze lenen dat je in één keer krijgt uitbetaald. De looptijd en de rente leggen we bij de persoonlijke lening vooraf vast. Zo weet je precies hoeveel je elke maand betaalt en wanneer je lening is afgelost. Een persoonlijke lening geeft daarom zekerheid. Naast het afsluiten van een lening is het oversluiten van een lening ook mogelijk bij een persoonlijke lening. Je kunt bij een lening oversluiten twee verschillende leningen transporteren tot één lening.

Een droomhuis financieren door het afsluiten van een persoonlijke lening

Als de verbouwingskosten onder de 15.000 euro bedragen, is geld lenen via een consumptief krediet het voordeligst. Een goed voorbeeld van consumptief krediet is dan ook een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening biedt renteaftrek, in tegendeel tot een doorlopend krediet. Bij de keuze voor een persoonlijke lening zijn de kosten dus lager en is het bedrag sneller terugbetaald.

Het nadeel van een lening is dat de rente van consumptief krediet hoger is dan de hypotheekrente. Bijvoorbeeld bij een geinvesteerd bedrag van 15.000 euro. De laagste leenrente is in dit geval 4,4%, terwijl bij hypotheken een 10-jaar contract de rente over het algemeen overal minder is dan 3%. Daar staat wel een kostenvoordeel tegenover. Voor het afsluiten van een tweede hypotheek lopen de kosten op tot een aantal duizend euro. Daarentegen betaald je voor het afsluiten van een persoonlijke lening geen extra kosten. Ook is de looptijd van een lening korter dan bij een hypotheek. Aan de ene kant zijn dus de maandlasten iets hoger, maar aan de andere kant is de afgesloten lening eerder afgelost. Een lening vergelijken is een handige eerste stap voor het afsluiten van een persoonlijke lening. Hierbij vergelijk je de rente en verschillende looptijden per kredietverstrekker. Het vergelijken van verschillende leningen is hierbij een goede eerste stap.

You may also like

Comments are closed here.