Verschillende dingen die je moet weten voordat je gaat verhuizen


Hoe vaak je ook bent verhuisd, het voelt nooit helemaal alsof je voorbereid bent op de volgende. Elke verhuizing brengt zijn eigen unieke uitdagingen met zich mee. Dit is wat je tegen jezelf moet zeggen om die aankomende verhuizing een ​​beetje gemakkelijker te maken.

Je hoeft niet alles in de eerste week te kopen

De aanblik van dozen in huis kan iemand doen laten zweten en die dozen moeten dan zo snel mogelijk uitgepakt worden. Die mensen vullen vaak ook de hele woonkamer en keuken met nieuwe (gebruikte) meubels in de eerste week. Het probleem met deze aanpak is dat je fitheid opoffert voor snelheid. In plaats van te wachten om bijvoorbeeld een vloerkleed te vinden waar je echt van houdt, bestel je het eerste dat je online vindt en dat je ook maar enigszins leuk vindt. Beter kun je gewoon geduld hebben. Je kunt best een paar weken zonder vloerkleed.

Wees niet bang om dingen weg te gooien of geven

Het wegdoen van oude bezittingen voor een verhuizing werkt op twee niveaus: je kunt dingen die stof verzamelen doorgeven aan mensen die ze daadwerkelijk zullen gebruiken en je hoeft ze niet naar je nieuwe plek te slepen. En met veel goede doelen die zelfs gratis donaties aanbieden, hoef je vaak niet eens de deur uit.

Verhuizen is een ideaal moment om te shoppen voor internet

Je internetverbinding is misschien het laatste waar je aan dacht als je aan het inpakken bent voor je verhuizing. Heeft jouw internetprovider service op je nieuwe adres, kun je gewoon kiezen voor een overdrachtsdatum. Het enige dat je dan nog moet doen is de modem en router inpakken en deze in het stopcontact te doen op je nieuwe adres.

Kijk echter ook rond, wie weet is er een andere provider beschikbaar op je nieuwe plek die je eerder niet kon krijgen en kun je besparen. Het is een beetje gedoe om apparatuur terug te sturen en een nieuwe service te zoeken in de chaos van een verhuizing, maar het zou de moeite waard kunnen zijn voor sneller en goedkoper internet.

Verandering is goed

We hebben allemaal weleens gehoord van onderzoeken die zeggen dat verhuizen stressvoller is dan een scheiding of het krijgen van kinderen, en veel mensen nemen dat ter harte en vermijden verhuizen tenzij het absoluut noodzakelijk is. Maar meestal zijn er ook genoeg positieve redenen: een nieuwe stad, een betere baan, een mooier appartement. Bedenk dus: dit is het allemaal waard!

You may also like

Comments are closed here.