dozen inpakken

Verhuisdozen inpakken: slimme tips die je kunt gebruiken


Ga je binnenkort verhuizen? Dan is de kans groot dat er een hectische tijd aan zit te komen. Een verhuizing is namelijk niet niks, hier gaat flink wat tijd en moeite in zitten. Een verhuizing moet tenslotte goed geregeld worden, zodat het soepel kan verlopen. Een belangrijk onderdeel van de verhuizing is het inpakken van de verhuisdozen. Dit lijkt misschien simpel, maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Er zijn een aantal handige tips die je kunt gebruiken bij het inpakken van verhuisdozen. Welke tips dit zijn, lees je hier!

Begin op tijd

Een belangrijke tip die je kunt onthouden als je binnenkort gaat verhuizen, is om op tijd te beginnen met het inpakken van de verhuisdozen. Dit kost namelijk vaak meer tijd dan je in de eerste instantie had gedacht. Je kunt daarom beter vroeg beginnen, zodat je alles op tijd af kunt krijgen. Doe het niet last minute, want dan kun je veel stress ervaren en dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor een soepele verhuizing. 

Pak in per kamer

Een handige tip die je in je achterhoofd kunt houden, is om de verhuisdozen per kamer in te pakken. Waarom? Omdat het zo een stuk overzichtelijker blijft op deze manier. Dit kan namelijk handig zijn bij het uitpakken, omdat je op deze manier weet wat er in welke kamer in je oude huis stond. 

Breekbare spullen apart

Waar je goed om moet denken tijdens het inpakken van je spullen voor de verhuizing, is dat je breekbare spullen goed apart moet inpakken. Hier moet je namelijk extra voorzichtig mee zijn, zodat het niet tijdens de verhuizing breekt. Dat zou natuurlijk zonde zijn, dus let hier echt goed op. Je kunt bijvoorbeeld inpakpapier, handdoeken of sokken gebruiken om servies of kopjes in te pakken. Op deze manier is de stuk een kans kleiner dat het breekt en komt het veilig aan in je nieuwe huis. 

Zorg dat de dozen niet te zwaar worden

Een belangrijke tip bij het inpakken van de verhuisdozen is dat je ervoor moet zorgen dat de dozen niet te zwaar worden. Wanneer je dozen namelijk te zwaar inpakt, kan het zo zijn dat het niet meer te tillen is of dat de bodem van de doos eruit valt. Dan ben je natuurlijk een stuk verder van huis, dus denk hier goed over na. Zorg dat een verhuisdoos niet meer dan zo’n 10 kilo per stuk is. 

Gebruik stickers

Bij het inpakken van verhuisdozen is het aan te raden om gebruik te maken van stickers. Door stickers te gebruiken kun je het namelijk een stuk overzichtelijker maken voor jezelf. Je kunt bijvoorbeeld op deze stickers schrijven uit welke kamer de doos afkomstig is en wat erin zit. Door stickers op de verhuisdozen te plakken weet je waar je aan toe bent en wordt het uitpakken van de verhuisdozen een stuk makkelijker. 

Houd spullen apart voor de eerste dag

Een verhuisdag kan vrij intensief zijn. Het kan dan ook zijn dat je hierna helemaal kapot bent. Als je in je nieuwe huis bent, wil je dan niet nog tussen al je verhuisdozen op zoek gaan naar je tandenborstel of setje kleding. Het is daarom aan te raden om vooraf een aparte doos te maken met spullen voor de eerste dag. Zo kun je bij het uitpakken direct naar deze verhuisdoos toe en hier de belangrijkste spullen van gebruiken. Dit scheelt je een hoop zoeken, dus doe dit zeker. 

Heb jij al een aantal verhuisdozen vroegtijdig ingepakt, maar duurt het nog wel even voordat de dag van de verhuizing is aangebroken? Dan kan opslagruimte huren een aanrader zijn. Jouw spullen worden in dit geval bij je opgehaald, tijdelijk opgeslagen en weer teruggebracht zodra je ze nodig hebt. Handig, toch?

Als de verhuizing nadert, is het verstandig om deze bovenstaande tips goed te onthouden. Deze tips kunnen jou erbij helpen om de verhuizing soepeler te laten verlopen. En hier kun je veel profijt van hebben, want een soepele verhuizing wil natuurlijk iedereen!

You may also like

Comments are closed here.