Upcyclen van meubels


Upcyclen van meubels
Ben jij ook zo iemand die moeilijk nog bruikbare dingen kan weggooien? Prima, dan is het upcyclen van meubels echt iets voor jou. Maar wat houdt meubels upcyclen precies in? Zijn het hergebruikte meubels of is het meer dan dat? Wij gaan er in dit artikel even dieper op in. We hebben een aantal ideeën en tips rond het upcyclen van meubels voor jou op een rijtje gezet.

Meubels upcyclen staat gelijk met een nieuwe meubel

Upcyclen is meer dan recyclen. Het gaat hier om hergebruikte meubels die een metamorfose ondergaan zodat je een totaal nieuw meubel creëert. De bedoeling van upcyclen is om enerzijds de afvalberg te verminderen en tegelijkertijd creatief aan de slag te gaan en nieuwe dingen te creëren. Eens je de microbe te pakken hebt, wordt het gegarandeerd een soort sport en zie je in alles iets ‘dat je nog wel eens kan gebruiken’.

Voorbeelden te over

Met bovenstaande uitleg weet je vast en zeker wat we bedoelen. Laat je gewoon inspireren door ons lijstje van voorbeelden. Wij wensen jou alvast heel veel plezier!
Neem uit een oude ladenkast één of twee laden, maak er een houten frame rond, zet er retro pootjes onder en je hebt een mooi nachtkastje (smalle laden) of console (brede laden).
Heb je een ouderwets kastje met deurtjes met veel franjes? Haal het binnenste gedeelte van de deuren er uit en steek er een gaas in. Geef het kastje andere poten en een fris kleurtje. Je hebt een nieuw trendy kastje.
Heb je een oud nachtkastje? Haal de voorkant er helemaal uit, geef het een laagje verf en leg er een mooi kussentje in. Je kat heeft een nieuwe mand!
Met een ouderwetse houten bureelmeubel maak je iets leuks voor je buitenkeuken. Gebruik het werkblad om er een afwasbak of kookvuur in te plaatsen. Geef het meubel een mooi laagje verf. De laden en/of deuren zijn perfect om je keukenspullen in op te bergen. Dit idee is ook ideaal voor in je mancave!
Neem een oud hangkastje met glazen deur. Leg het op zijn rug en zet er pootjes onder. Je hebt een salontafeltje waar je mooie spulletjes kunt in opbergen.

You may also like

Comments are closed here.